Sprokkels: Cim Bom Bom wil stunten met Balotelli, Riquelme keert terug naar oude nest en Ferdinand gaat uitbollen bij QPR

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Sprokkels: Cim Bom Bom wil stunten met Balotelli, Riquelme keert terug naar oude nest en Ferdinand gaat uitbollen bij QPR
Foto: © SC

Het WK zit er op, de Belgische clubs beginnen stilaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook het buitenland zit niet stil. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een handig overzichtje.

Newcastle heeft vervanger Debuchy beet

Daryl Janmaat is officieel van Newcastle United. De Nederlander moet er de vervanger worden van de naar Arsenal vertrokken Mathieu Debuchy.

Ferdinand op weg naar Engelse promovendus

Rio Ferdinand hangt zijn voetbalschoenen nog niet aan de haak. De verdediger, wiens contract afliep bij Manchester United, is op weg naar Queens Park Rangers. Enkel medische testen kunnen de transfer nog in de weg staan.

Moet Vanhaezebrouck Kage niet meer?

Hein Vanhaezebrouck negeerde Herve Kage gisteren in zijn selectie voor de galawedstrijd tegen Saint-Etienne. De 25-jarige flankaanvaller is nochtans fit, maar het lijkt er op dat hij niet in de plannen van de oefenmeester past.

KVO krijgt trio dan toch in Groot-Brittannië

KV Oostende werkt momenteel een oefenkamp af in Manchester. Al verliep dan niet zonder problemen. Didier Ovono, Sébastien Siani en Andile Jali hadden echter nog geen visum. Dat is ondertussen in orde gebracht en het trio sluit eerstdaags aan.

Ref die beet Suarez niet zag stopt ermee

Marco Rodriguez zal nooit meer een spelfase over het hoofd zien. De Mexicaanse scheidsrechter – die niet opmerkte dat Luis Suarez zijn tanden in Giorgio Chiellini plantte tijdens het WK – stopt ermee. “Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken”, gaf de man nog mee.

Sporting gaat Sporting achterna

Ook Sporting Charleroi gaat dit seizoen in een roze shirt aantreden. De Zebra's stelden hun shirts voor de nieuwe voetbaljaargang achterna. Ook RSC Anderlecht koos voor een opvallend roze shirt. Al moet het gezegd: Charleroi draagt al enkele seizoenen zo'n variant.

Ook spuitbusjes voor Frankrijk

De scheidsrechters in de Ligue 1 mogen alvast beginnen oefenen: de vanishing spray zal ook daar worden gebruikt. Het instrument werd de voorbije weken getest op het WK en tal van voetbalbonden beslisten ondertussen al om het kleinood in te voeren in hun vaderlandse competities.

Borussia haalt wereldkampioen binnen

Matthias Ginter verruilt Freiburg voor Borussia Dortmund. De 20-jarige international – die geen minuut in actie kwam op het WK – tekende een contract voor vijf seizoenen in het Signal Iduna Park.

Kluivert stelt fans gerust: “Van Gaal gaat voor de titel”

Patrick Kluivert werkte de voorbije maanden samen met Louis van Gaal bij Oranje. De veldheer gaat nu aan de slag bij Manchester United. “Hij zal de fans niet teleurstellen. Van Gaal gaat vol voor de titel in de Premier League. Dat hoort ook voor een club als Manchester United.”

Ajax verlengt contract verdediger

Ricardo Van Rhijn zal ook de komende seizoenen te bewonderen zijn in de Amsterdam ArenA. Ajax heeft het contract van de verdediger verlengd tot 2018. De 23-jarige Nederlander begint aan zijn vierde seizoen bij de Nederlandse kampioen.

“Ref, is dit echt de WK-finale?”

Christoph Kramer was tijdens de finale van het WK toch eventjes het noorden kwijt na een botsing met Ezequiel Garay. “Ref, is dit echt de WK-finale”, herhaalt scheidsrechter Nicola Rizzoli zijn verhaal. “Het is echt belangrijk dat ik dat weet.”

KV Mechelen waarschuwt voor valse snoepverkopers

In Mechelen en omstreken gaan dezer dagen verkopers van deur tot deur om snoep te verkopen in naam van KV Mechelen. “Maar wij hebben helemaal geen actie lopen”, waarschuwt de club voor de bedriegers.

Napoli haalt spits op in Wales

Napoli heeft zich versterkt met de komst van de Spanjaard Michu. De club van Dries Mertens leent de spits voor een jaartje van Swansea.

“Geen buitenlander als bondscoach”

Brazilië is op zoek naar een opvolger voor Luiz Felipe Scolari. Wellicht valt er volgende week nieuws te rapen. “Maar er komt geen buitenlander als bondscoach”, liet de lokale voetbalbond al weten.

Galatasaray wil verrassen met Super Mario

Galatasaray heeft een huzarenstukje in gedachten. Cim Bom Bom wil Mario Balotelli naar Turkije halen. Daarvoor denkt de club eraan omWesley Sneijder te verkopen.

Chelsea bindt Spaans talent langer aan zich

Chelsea blijft vasthouden aan haar jongerenpolitiek. Oriol Romeu tekende vandaag een nieuwe overeenkomst. De middenvelder is nu tot 2017 gebonden aan Stamford Bridge.

Riquelme gaat voor oude liefde voetballen

Juan Roman Riquelme gaat voor Argentinos Juniors voetballen.El Muto – die in Europa voor FC Barcelona en Villarreal voetbalde – maakte dan wel naam en faam bij Boca Juniors, maar gaat nu uitbollen bij het team uit zijn jeugdjaren.

Ferdinand gaat dan toch door

Rio Ferdinand heeft een contract voor één seizoen getekend bij Queens Park Rangers. De verdediger had de schoenen eigenlijk aan de haak gehangen, maar gaat er nu toch nog een extra jaartje bijdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties