De prognose van Voetbalkrant.com, met vandaag Cercle Brugge

Tamara Vereecken
| 19 reacties
De prognose van Voetbalkrant.com, met vandaag Cercle Brugge
Foto: © SC

Op vrijdag 25 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2014- 2015. Wij schatten hun kansen in, vandaag Cercle Brugge.

Ambitie

Cercle Brugge stelt nooit té hoge verwachtingen voor het seizoen, de Vereniging wil graag een goede middenmotor zijn. Een seizoen zonder problemen of zorgen is de eerste prioriteit, een plaatsje in de linkerkolom zou leuk zijn. Met drie tegenstanders uit de play-off 1 van vorig jaar (Genk, Club en Lokeren) in z’n eerste vijf matchen heeft groen-zwart best een zware start van de competitie. De streekderby tegen KVO en het bezoek van AA Gent op speeldag 1 maken die eerste vijf speeldagen compleet en dus zeker niet makkelijk.

Cercle kende vorig jaar al bij al een vrij zorgeloos seizoen, in de play-offs liep het echter echt voor geen meter. Geen punt haalde de Vereniging in play-off 2. De jonkies waren vermoeid en er werd uitgeprobeerd met het oog op het komend seizoen, dat was de verklaring. Trainer Staelens was wel duidelijk dat er kwaliteit bij moest komen en die kreeg hij ook.

Transfers

IN

Sam Valcke (KSK Londerzeel), Olivier Werner (RAEC Mons), Joey Godee (terug van Go Ahead Eagles, Ned), Richard Sukuta-Pasu (FC Kaiserslautern, Dui); Stipe Bacelic-Grgic (NK Hrvatski Dragovoljac, Kro), Noë Dussenne (RAEC Mons) en Lukas Van Eenoo (terug van OHL).

OUT

Joris Delle (terug naar OGC Nice, Fra), Arnar Vidarsson (stopt als speler, nu deel vd trainersstaff), Thomas Goddeeris (KM Torhout), Arne Naudts (KMSK Deinze), Bram Verbist (Roda JC, Ned), Niels Mestdagh (FC Gullegem), Alessio Staelens (KMSK Deinze).

Sterktes & zwaktes

Lorenzo Staelens ziet alvast een groot verschil met afgelopen jaar. “Vorig seizoen zijn er heel wat talenten uit de bovenbouw doorgeschoven naar de eerste ploeg, waardoor er dit jaar niemand de sprong maakt. Omdat de concurrentie aangescherpt werd in het tussenseizoen, zal het voor de jongeren dit seizoen waarschijnlijk moeilijker zijn om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Vorig jaar was op dat vlak dan ook wel uitzonderlijk.”

“Kwalitatief staan we sterker dan 12 maanden geleden,” aldus captain Hans Cornelis. “Eerst en vooral denk ik dat de nieuwkomers stuk voor stuk een meerwaarde leveren. De jongeren die vorig jaar de overstap maakten van de beloften naar de eerste ploeg hebben intussen een jaar ervaring opgebouwd. Je zag in de oefenmatchen dat we bijna twee gelijkwaardige teams kunnen opstellen. Dat levert goede resultaten op.”

Prognose : 15e

Een rustig seizoen zonder te focussen op posities in het klassement, dat is wat ze bij de Brugse Vereniging vooropstellen. De voorbereiding verliep alvast voorspoedig: goede stage, geen noemenswaardige blessures en hoopgevende resultaten in de oefenmatchen (enkel de laatste twee tegen Westerlo en E. Aalst werden verloren).
“Enerzijds hebben we de weg naar de netten al vlot gevonden, anderzijds hebben we nog niet teveel doelpunten weggegeven. Dat ligt in lijn met onze doelstelling voor het komende seizoen, waarin we minder doelpunten willen incasseren en er tegelijk zelf meer willen maken. Het zal er voor ons natuurlijk op aankomen deze lijn door te trekken naar de competitie,” zegt Staelens op de website van Cercle.

Hans Cornelis ziet het seizoen alvast positief tegemoet. “Op training kan je zien dat het niveau gestegen is dankzij de nieuwe spelers, die één voor één een goede indruk nalaten. Dat is goed voor iedereen, door de concurrentie krikken ze het niveau van de anderen op.”

Wat denkt Cisse Severeyns?

“Samen met Moeskroen en Westerlo denk ik dat zij het moeilijk gaan krijgen. Er is niet veel spectaculair bijgekomen, vooral onbekenden. En de resultaten in de voorbereiding waren niet echt om 'hoera' te roepen. Ze gaan mogen vechten om die laatste twee plaatsen te vermijden!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties