Ferrera: "Vossen blijft mijn kapitein"

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Ferrera: "Vossen blijft mijn kapitein"
Foto: © photonews

Het is voor velen een vraagteken hoe sterk KRC Genk voor de dag zal komen bij de competitiestart. In vergelijking met het dramatische vorig seizoen lijken de Limburgers niet versterkt en bovendien riskeren ze Jelle Vossen nog te verliezen. Coach Ferrera blijft echter optimistisch.

Eén week voor de competitiestart staat nog een galamatch tegen FC Porto gepland. In de aanloop daarnaar keek Ferrera bij Click Racing al even terug op de voorbereiding tot nog toe. Hij had het ook over de kritiek van de media. Die noemde hij niet belangrijk en hij sprak zijn vertrouwen in de groep uit. “We hebben goed gewerkt, ik vind dat een aantal spelers tot hun beste niveau aan het komen zijn. We hebben bewust tegen moeilijke tegenstrevers geoefend, maar toch goede prestaties geleverd ondanks een zwaar programma.

Kabasele start zeker

De Genkse coach ontkent ook dat hij nog met twijfels zit over de invulling van sommige posities. “Dat is helemaal niet zo. Ojo verdwijnt uit de kern en Milinkovic komt erbij.  Ik wil ook Kabasele nog eens aan het werk zien, die zal dus zeker starten. Zarandia blijft langs de kant. Je mag niet vergeten dat de stap van tweede klasse in Georgië naar eerste klasse in België voor die jongen erg groot is. Net als onze jonge talenten vorig seizoen heeft ook hij nog wat aanpassing nodig." Ferrera liet ook al weten dat Ayub zaterdagavond op de positie van de geblesseerde Anele zal spelen. "Niet om hem nog eens te testen, ik weet namelijk dat hij het kan", aldus de oefenmeester.

De situatie van Jelle Vossen blijft natuurlijk een van de heikele punten in de Cristal Arena. Ferrera prees de spits. "Jelle zit in de selectie voor zaterdag, ik heb geen signaal gekregen van het bestuur dat hij al snel vertrekt. Ik geef toe dat het een moeilijke situatie is, voor hem en voor ons. Maar de beoordelingen van de wedstrijden die hij speelde vond ik te negatief. Een slechte controle of een foute pas, dat zijn dingen die gebeuren. Hij doet zijn best, hij traint voorbeeldig. Ik hoop voor hem het beste want hij is niet alleen een goede voetballer maar ook een aangename man. Als hij speelt blijft hij in elk geval mijn kapitein.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties