Lierse maakt weer 6 miljoen verlies: "Geen gevaar voor voortbestaan club"

Lierse maakt weer 6 miljoen verlies: "Geen gevaar voor voortbestaan club"
Foto: © SC

Het is tegenwoordig niet zo plezierig bij het bestuur van Lierse. De club boekte alweer verlies in 2013 en daardoor lopen de verliezen in de afgelopen tien jaar op tot maar liefst 37 miljoen euro. Geen kattenpis voor een Belgische club...

Het Nieuwsblad zag de jaarrekening van de club in en zag dat er weer zes miljoen euro verlies werd gemaakt. Maar gelukkig staat voorzitter Maged Samy garant voor alle schulden en is er dus niets aan de hand. Moest die wegvallen, is er wel degelijk een probleem. De Egyptenaar haalde heel dure spelers en de personeelskosten bedroegen zo'n 8,3 miljoen euro per jaar. Dit seizoen hopen ze dat terug te schroeven naar 5,9 miljoen.

"We willen benadrukken dat er geen gevaar is voor het voortbestaan van de club", klinkt het bij Lierse. "De cijfers zijn niet goed, maar toch enkele nuances. Grootverdieners als Ghaly, Watt en Hoefkens vertrokken en in hun plaats kwamen jongens met kleinere contracten. Voor de transfers van Ghaly, Vercauteren en Badr kregen we ook een mooie som."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties