Sylla zet Essevee op weg naar winst in gespannen derby

Sylla zet Essevee op weg naar winst in gespannen derby
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor Zulte Waregem. In eigen huis waren twee doelpunten van Idrissa Sylla genoeg voor een 2-0 zege in een gespannen derby tegen KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe begint als hoofdcoach zonder punten.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem en KV Kortrijk stonden op speeldag 1 meteen voor hun wedstrijd van het jaar: de derby van Zuid-West-Vlaanderen. Voor Yves Vanderhaeghe meteen zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van de Kerels, toch altijd een speciaal moment. Zo'n derby leeft ook wel, zeker bij de fans: al een tijdje voor het eerste fluitsignaal waren zij elkaar onder druk aan het zetten. 

De thuisploeg wil na twee boerenjaren ook dit seizoen terug aanpikken met play-off 1 en tankte alvast wat vertrouwen in de Europese wedstrijden tegen Zawisza Bydgoszcz. Dat de automatismen er nog niet staan, dat weet Francky Dury ook. Bovendien kon Cissako door een opgelopen blessure niet starten, Formose Mendy nam de honneurs op rechtsback met verve waar.

Gespannen sfeertje

Wél terug op de afspraak: Sammy Bossut. Hij keerde terug uit verlof, nadat hij als derde doelman meeging met de Rode Duivels naar het WK. In het begin van de partij oogde hij een paar keer wat onzeker bij zijn terugkeer, maar gaandeweg de match vorderde vond hij weer zijn niveau. Zo hield hij Marusic in de slotfase op knappe wijze van een doelpunt en ook bij een aantal andere gelegenheden lag hij goed plat.

Dat allemaal in een gespannen sfeertje aan de Gaverbeek. Heel veel fouten werden gefloten door een scheidsrechter die het kort hield, tot ongenoegen van beide supportersschares. Een evenwichtige eerste helft wel, met slordigheden aan beide kanten en ook wat goede mogelijkheden. Plet vond de paal, De Smet miste twee dotten van kansen. 

Sylla beslist het in twee minuten

Na de koffie kwam de thuisploeg veel beter uit de kleedkamers en dat leverde snel op. Ibrahima Conté dartelde zich meermaals een weg door de defensie en dat leverde op voor landgenoot Sylla. Eerst kapte hij zich vrij om de bal tergend langzaam binnen te schuiven in de linkerbenedenhoek, twee minuten later besliste hij een enig mooie aanval met het hoofd.

Daarna verzuimde Essevee tot vijf keer toe het helemaal af te maken op een scherpe uitbraak, omdat Plet en de ingevallen Bongonda het iets te vaak alleen wilden proberen. Toch zal de 2-0 zege op de openingsspeeldag opnieuw extra vertrouwen geven aan de jonge veulens van Zulte Waregem, die ook vandaag weer bewezen een match volwassen te kunnen uitspelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties