Lokeren bevestigt keuze voor Mbaye Leye

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Lokeren bevestigt keuze voor Mbaye Leye
Foto: © photonews

Mbaye Leye wordt meer dan waarschijnlijk de nieuwe spits van Sporting Lokeren. Nadat de beloften van de club de Senegalees hadden zien rondlopen op Daknam, bevestigden ook coach Peter Maes en sportief directeur Willy Reynders zijn aanwezigheid.

De komst van een extra aanvaller is immers broodnodig bij de Waaslanders. Hamdi Harbaoui pakte zijn valiezen richting Qatar en doublure Junior Dutra - afgelopen weekend nog goed voor twee pareltjes - ligt minstens drie weken buiten strijd met een meniscusletsel. En dus kwam de bekerwinnaar van vorig seizoen uit bij de vrije Mbaye Leye.

"Hij heeft inderdaad medische tests afgelegd", bevestigde Peter Maes tegenover Het Nieuwsblad. "We bekijken nu of we aan zijn financiële eisen kunnen voldoen. Mbaye beantwoordt grotendeels aan het profiel van Harbaoui. Op korte termijn is hij de beste oplossing."

Snel handelen

"Het vertrek van Harbaoui en de blessure van Dutra dwongen ons om de knopen iets sneller door te hakken", springt Willy Reynders de oefenmeester bij. "Dat Mbaye transfervrij is maakt het natuurlijk interessant." De Senegalees, die vorig seizoen geen nieuw contract kreeg bij Zulte Waregem, lijkt zo klaar om bij bij het nummer 5 van vorig jaar het ongelijk van Essevee te bewijzen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties