Club baas, Cercle met goed gevoel op 15 augustus

Club baas, Cercle met goed gevoel op 15 augustus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan Club en Cercle Brugge terug oog in oog met elkaar. Volgens de statistieken is blauw-zwart de favoriet, maar Preud'homme waarschuwde al dat voetbal geen exacte wetenschap is. Wij namen de vijf voorbije seizoenen voor u even onder de loep.

Door Aernout Van Lindt

Club Brugge - Cercle Brugge 7-3

In de Beker van België kon Cercle Brugge blauw-zwart enkele jaren terug wel eens uitschakelen, maar in de competitie was Club Brugge de voorbije vijf seizoenen toch baas tegen Cercle.

Vorig seizoen eindigden beide duels op 2-0 voor de 'thuisploeg', in de jaren daarvoor was het meestal Club Brugge dat gewoon uitpakte met een droge 6 op 6. Jaargang 2010-2011 is de vreemde eend in de bijt, toen de Vereniging twee keer kon winnen.

Club Brugge - Cercle Brugge 7-0

We keren terug naar twee seizoenen geleden, toen Club Brugge over de hele lijn veel sterker was dan Cercle. In beide duels werd flink uitgehaald: 4-0 en 3-0 voor blauw-zwart in Jan Breydel.

Het was een duidelijk signaal in een seizoen van zwalpen voor Cercle, dat toen maar in allerijl degradatie uit de hoogste voetbalklasse wist te vermijden - maar het uiteindelijk wel deed.

Remember 15 augustus

Heeft Cercle Brugge dan niets om zich aan op te trekken? Misschien wel: het grootste groen-zwarte feest van de laatste vijf jaar kwam er namelijk op zondag 15 augustus 2010. 

Toen won de Vereniging met 3-1 van Club na een ware spektakelmatch, waar Club Brugge met 9 de match moest eindigen na rood voor Perisic en Kouemaha. Boi en Evens werden de helden van de tweede speelhelft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties