Nog geen paniek in Mechelen: "Kop omhoog en gewoon winnen dit weekend"

Nog geen paniek in Mechelen: "Kop omhoog en gewoon winnen dit weekend"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

6 op 18. Dat is de magere balans waar KV Mechelen het na zes speeldagen - ondanks bijwijlen heel goed voetbal - moet mee doen. Grote zorgen maken ze zich Achter de Kazerne echter nog niet. "We willen nu gewoon matchen winnen, ook voor de fans."

Door Aernout Van Lindt

De match tegen Club Brugge leek de kentering te gaan worden voor KV Mechelen, maar in Charleroi werd de week nadien terug verloren: "We dachten niet dat we gelanceerd waren na de winst tegen Club", aldus Sofiane Hanni. "Dat hadden we gedacht na de match tegen Genk en dat liep minder af."

"Dus waren we voorzichtig en wilden we gewoon ook proberen winnen tegen Charleroi. Een vreemde match werd dat, met bizarre tegengoals. Ze kregen nauwelijks kansen, maar wonnen wel van ons", is hij duidelijk.

"We hebben ook nog niet veel geluk gehad", gaat Hanni verder. "We moeten nu ons hoofd hoog houden en mentaal sterk blijven. Het zou helpen om eens een keer twee matchen op rij te winnen, maar we moeten met eentje beginnen."

De fantastische supporters vielen mijn ouders meteen op

En dat kan misschien in de thuismatch tegen Westerlo. Een nieuwe kans voor Malinwa om in eigen huis te winnen: "De fans van KV Mechelen zijn heel professioneel en zeer positief. Ze staan helemaal achter ons team en het is duidelijk dat ze van ons houden. Mijn ouders kwamen kijken naar de match tegen Kortrijk en dat was het eerste wat hen opviel: de fantastische supporters."

"Voor hen willen we dan ook vechten en de punten thuishouden. Daarmee kunnen we meteen ook terug stijgen in het klassement, dat is dus het doel voor dit weekend."

Meer weten van Sofiane Hanni? Lees dan zeker ook morgen op voetbalkrant.com het volledige levensverhaal van de sympathieke offensieve middenvelder van Malinwa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties