Wijnants blikt terug op tweede klasse: "Het was promoveren of terug naar amateurniveau"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Wijnants blikt terug op tweede klasse: "Het was promoveren of terug naar amateurniveau"
Foto: © Photonews

KVC Westerlo is het seizoen in de Jupiler Pro League uitstekend begonnen. Toch hoedt Herman Wijnants zich voor de keerzijde van de medaille. En die kwam er afgelopen woensdag al een eerste keer in de Beker van België. "De spelers moeten niet denken dat ze excuses kunnen inroepen. Ik ben boos!"

KVC Westerlo heeft haar terugkeer op het hoogste niveau in stijl gevierd. De Kemphanen staan momenteel op een gedeelde vierde stek en tellen amper vijf punten achterstand op RSC Anderlecht. De loodzware 6-1-nederlaag in de Beker van België tegen Olsa Brakel godbetert kwam dan ook heel hard aan. "De spelers moeten niet denken dat ze excuses kunnen inroepen", klinkt het bij Herman Wijnants. "Ik ben boos! En ik verwacht dit weekend een antwoord."

De voorzitter van Westerlo kent de keerzijde van de medialle maar al te goed. Vorig seizoen streden de kempenzonen namelijk nog in het vagevuur van tweede klasse. "Ik heb destijds bij onze degradatie gezegd dat we binnen de twee seizoenen zouden proberen terugkeren", blikt Wijnants terug in Het Laatste Nieuws. "En daarvoor hebben we maar liefst 450.000 euro schulden voor gemaakt. Ik lag daar wakker van, hé. Als het niet gelukt was om te promoveren moesten we terug naar amateurniveau. Dan was het definitief gedaan met Westerlo."

Westerlo maakte 450.000 euro schulden om terug te keren. Ik lag daar wakker van, hé

"Een tweedeklasser verdwijnt ook helemaal uit de schijnwerpers", besluit de preses van Westerlo. "Er waren nog enkele mensen die ik hoorde, maar dat waren er weinig. Eigenlijk speelden we destijds niet tegen Royal Mouscron Péruwelz, maar tegen Lille OSC. Niet tegen KAS Eupen, maar tegen een Qatarese zak geld. Bij Visé van hetzelfde: een Indonesische groep talenten. Dat was enorm frustrerend. Al besef ik zelf ook wel dat er eens een leven zal zijn zonder Westerlo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties