Reactie Coulibaly speelt vermoorde onschuld: "Het is gemakkelijk om me rood te geven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Coulibaly speelt vermoorde onschuld: "Het is gemakkelijk om me rood te geven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Vertenten stuurde Elimane Coulibaly gisteren na een halfuurtje voetballen naar de douches. De aanvaller speelde na afloop de vermoorde onschuld. Koen Persoons nam hem achteraf zelfs in bescherming. "Ik denk niet dat hij de bedoeling had om me te raken."

Cédric De Volder in Lokeren

Er was gisteren na de partij tussen Sporting Lokeren en KV Oostende (3-1-winst, nvdr.) heel wat te doen omtrent de vroege rode kaart voor Elimane Coulibaly. Volgens Marc Coucke werd de aanvaller terecht uitgesloten na een elleboogstoot aan Koen Persoons. Fred Vanderbiest sprak zich dan weer niet uit over de kleur van de kaart. Maar wat vinden de hoofdrolspelers er zelf van?

"Ik weet eigenlijk niet wat er precies gebeurd is", speelt Coulibaly de vermoorde onschuld. "Ik ga tegen de grond en zie de scheidsrechter naar de gele kaart grijpen. Op aangeven van de vierde ref werd het uiteindelijk rood. Ik ben tijdens de rust nog uitleg gaan vragen. Ik raak Persoons helemaal niet."

Persoons: "Naar mijn mening is de uitsluiting ruim voldoende als straf"

Toch ging Coulibaly door met zijn zoektocht naar een verklaring. "Het is natuurlijk altijd gemakkelijk om mij die rode kaart te geven. Ik ben er zeker van dat we met elf tegen elf de wedstrijd niet verliezen. Het is bovendien nog maar de derde rode kaart in mijn carrière. Ik herinner me trouwens dat Persoons me in mijn tijd bij KMSK Deinze eens hetzelfde heeft gelapt."

"Ik denk niet dat Coulibaly de bedoeling had om me te raken", vertelt Koen Persoons. "Ik greep na de klap ook niet naar mijn aangezicht, hé. Maar het speelde in zijn nadeel dat de actie zich vlak voor de vierde ref afspeelde. Ik heb er wel niets aan te zeggen, maar naar mijn mening is de uitsluiting ruim voldoende als straf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties