Club-Kortrijk of Kortrijk-Club? KBVB weet het zelf niet

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 48 reacties
Club-Kortrijk of Kortrijk-Club? KBVB weet het zelf niet
Foto: © Photonews

Club Brugge en KV Kortrijk nemen het in de achtste finales van de Cofidis Cup tegen elkaar op. Enig probeem: wie speelt er nu thuis? De Belgische voetbalbond kent het antwoord echter niet...

Nog eventjes herhalen: Club Brugge en Cercle Brugge kregen na de loting allebei het thuisvoordeel in de Beker van België. De clubs kwamen onderling overeen dat de Verenging haar wedstrijd een dag eerder zou afwerken. Die redenering werd vanmiddag dan ook bevestigd door de kalendermanager van de Belgische voetbalbond.

Al was dat zonder KV Kortrijk gerekend. "De club wil zich distantiëren van de foutieve berichtgeving en hoopt dat het bondsreglement zal worden nageleefd. De achtste finale van de Beker van België tussen KV Kortrijk en Club Brugge zal dan ook in het Guldensporenstadion worden afgewerkt."

KBVB wil schikken

"Het is momenteel nog steeds niet duidelijk waar de partij zal worden gespeeld", aldus KBVB-woordvoerder Pierre Cornez in Het Nieuwsblad. "We willen eerst en vooral een schikking vinden waar beide clubs zich in kunnen vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties