Reactie Mpoku zwaait met lof: "Verder met Vukomanovic? Ja"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Mpoku zwaait met lof: "Verder met Vukomanovic? Ja"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard slaagde er zondagavond in om opnieuw aan te knopen met een overwinning. En hoe. De Luikse club ging tegen de verwachtingen in winnen op het veld van aartsvijand RSC Anderlecht. Paul-José Mpoku was na afloop een tevreden man.

Timothy Collard in Anderlecht

Standard trok een stevige muur op in Brussel en sloeg in de slotfase genadeloos toe. Een perfect recept om Anderlecht over de knie te leggen, zo bleek. “Onze organisatie vandaag was top”, stak Mpoku van wal na afloop van de 0-2-overwinning.

“We wisten dat we optimaal moesten profiteren van de weinige ruimte die we zouden krijgen. Wel, ik vind dat we dat dan ook goed hebben gedaan. In de tweede helft speelden we dat tikkeltje beter en dat heeft het verschil gemaakt.”

Met deze zege borduren de Rouches verder op het knappe gelijkspel van afgelopen donderdag tegen Sevilla. “Dat was onze nieuwe start”, aldus Mpoku. “Als je van coach verandert, dan merk je dat al gauw aan de hernieuwde moed en de spirit in de kleedkamer.”

"Ivan stuurt ons continu bij. Voor, tijdens en na de wedstrijd wijst hij ons op zaken"

“Ivan is vertrokken van de basis die Luzon neerzette, maar met zijn eigen inbreng natuurlijk.” Wat heeft Vukomanovic dan net gedaan om dit team opnieuw op de rails te krijgen? “Hij stuurt ons continu bij. Voor, tijdens en na de wedstrijd wijst hij ons op zaken die beter kunnen.”

Vukomanovic maakte blijkbaar al indruk op de middenvelder. “Als je mij nu vraagt of we moeten verder gaan met hem, dan zeg ik ‘ja’. Het is misschien niet nodig om nu meteen weer drastische wijzigingen door te voeren. Ivan verricht goed werk. Als er op termijn een nieuwe coach nodig is, dan is dat zo. Maar het is niet aan mij om daarover te beslissen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties