Bateau al vier weken vast in zijn thuisland: "Alsof hij een tweede zomervakantie neemt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Bateau al vier weken vast in zijn thuisland: "Alsof hij een tweede zomervakantie neemt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen moet het al bijna vier weken stellen zonder Sheldon Bateau. De 23-jarige centrumverdediger zit door visumproblemen vast in zijn geboorteland Trinidad&Tobago.

Bateau keerde bij de vorige interlandbreak niet terug naar België wegens visumproblemen. Daar komt nog eens bij dat de dichtstbijzijnde Belgische ambassade die van Jamaica is, zo'n 1.000 kilometer van de plek waar hij op dit moment resisteert.

"Misschien moet hij er blijven tot de volgende interlandperiode", grijnst coach Aleksandar Jankovic in Het Nieuwsblad. "Dit is toch onbegrijpelijk. Hij is toch een prof? Hij heeft een trainingsschema, maar het is precies alsof hij een tweede zomervakantie neemt. In welke conditie zal hij straks zijn?"

We gaan de puntjes op de i zetten

De achterhoedespeler zal er hoe dan ook niet goedkoop vanaf komen. Hier en daar werd al gesproken over een ontslag, al lijkt een geldboete waarschijnlijker. "Hij zal niet buitenvliegen, maar we gaan wel de puntjes op de i zetten", laat technisch directeur Olivier Renard weten. "Het is onbegrijpelijk dat Bateau toch is vertrokken hoewel hij wist dat zijn visum niet in orde was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties