Blatter spreekt zijn mond voorbij: "WK 2022 niet in Qatar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Blatter spreekt zijn mond voorbij: "WK 2022 niet in Qatar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Het WK 2022 zal niet plaatsvinden in Qatar." Het is een uitspraak die de voorbije maanden meermaals werd gedaan. Maar deze keer zou het Sepp Blatter zelf zijn die heeft aangegeven dat er een ander gastland moet worden gezocht. De FIFA ontkent ondertussen in alle toonaarden.

Sepp Blatter zou tijdens een informeel etentje met vertegenwoordigers van de Noorse voetbalbond hebben aangegeven dat het WK 2022 dan toch niet in Qatar zal worden georganiseerd. Er was de voorbije maanden al een pak te doen om de organisatie. Het is in de zomer veel te warm om te voetballen in Qatar en bovendien worden de mensenrechten er met de regelmaat van de klok geschonden.

Maar dat is volgens de bron van Der Spiegel niet de reden om een ander gastland te zoeken. De voorzitter van de FIFA vindt het naar verluidt niet kunnen dat het emiraat de terreurorganisatie Islamtische Staat financieel zou steunen. "De Arabieren zijn arrogant en denken dat ze zich met geld alles kunnen veroorloven. Het WK zal niet in Qatar worden georganiseerd", zouden de woorden van Blatter zijn geweest.

FIFA ontkent in alle toonaarden

"Er is inderdaad gebabbeld over het WK 2022", geeft de wereldvoetbalbond toe in een persbericht. "Maar het ging vooral over de speeldata (het toernooi zou in de winter worden afgewerkt, nvdr.) en niet over het gastland." Volgens het Duitse weekblad riskeert de FIFA een rechtzaak als ze de organisatie toch nog uit de handen van Qatar nemen. En misschien is met geld dan toch alles te winnen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties