Slaan Club en Gent de handen in elkaar tegen KBVB én Anderlecht?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 229 reacties
Slaan Club en Gent de handen in elkaar tegen KBVB én Anderlecht?
Foto: © photonews

Straf, straffer, strafst. Quotes als "een paars-witte voetbalbond" en "Anderlecht krijgt weer een streepje voor" zijn in supportermiddens schering en inslag. Maar nu willen ook de clubs - met Club Brugge en KAA Gent op kop - iets doen aan de Brusselse macht.

Dat beweert alvast Sport/Voetbalmagazine. Volgens het weekblad zijn tal van eersteklassers het beu dat RSC Anderlecht een grote invloed heeft in de te varen politiek aan de Houba De Strooperlaan. Zo zou het velen bijvoorbeeld storen dat uitgerekend paars-wit het nieuwe nationale stadion zal betrekken en dat de Rode Duivels het meerendeel van hun trainingen afwerken op het trainingscomplex van de landskampioen.

Volgens Sport/Voetbalmagazine zou het overigens Bart Verhaeghe - uitgerekend de voorzitter van rivaal Club Brugge - zijn die het voortouw wil nemen in deze schoonmaakactie. Waar KAA Gent dan als voortrekker komt piepen in het verhaal? Ivan De Witte zou de fakkel bij de KBVB na de ambtstermijn willen overnemen van François De Keersmaecker. En jawel, Verhaeghe wil de preses van de Buffalo's steunen in zijn plannen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties