De nieuwe Praet, Engels en Tielemans komen eraan

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
De nieuwe Praet, Engels en Tielemans komen eraan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en Club Brugge namen het voortouw en gaven de eigen jeugd het afgelopen seizoen alle kansen. Knap! En wat ons nog gelukkiger maakt is dat de andere topclubs volgen.

  • G5 kiest volop voor jeugd
  • Succesverhaal bij Anderlecht en Club
  • Standard en Racing Genk volgen nu

Paars-wit trekt nadrukkelijk de kaart van de jongeren. Jongens als Praet, Tielemans en Mbemba gooiden al hoge ogen op het Europese toneel en er zit nog een grote brok talent in de wachtkamer. Denken we maar aan Dendoncker, Bastien, Kawaya, ...

Ook Club Brugge laat de jeugd doorgroeien. Niemand die nog twijfelt aan de kwaliteiten van onder meer Engels en Mechele. Ook bij AA Gent komt jong en Belgisch vlot aan de bak met jongens als Raman en Foket.

Racing Genk en Standard bleven aanvankelijk achter. Beide clubs verzeilden in een diepe crisis, moesten opnieuw op zoek naar hun identiteit en trokken daar dezelfde lessen uit. De eigen jeugd moet meer kansen krijgen.

Bij Genk was dat dit seizoen al duidelijk merkbaar. De afgelopen weken stonden met Walsh, Gerkens, Schrijvers en Castagne vier jeugdproducten aan de aftrap, tot grote vreugde van de supporters.

Bij Standard greep men vorige week in. 'Gedaan met Club Med', was de teneur. "We gaan vol voor de eigen jeugd", was de niet mis te verstane boodschap.

Goed voor clubs en jongeren

Het is een evolutie die we, samen met heel wat Belgische voetbalsupporters, toejuichen. "Dat de eigen jeugd kansen krijgt, is een goede zaak voor de jongeren én voor de clubs", vertelde Pieter Gerkens ons. Volledig mee akkoord. Wij kijken al uit naar de nieuwe Praet, Mechele of Gerkens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties