Monteyne aanvaardt tweede schorsingsweekend: "Haalt niets uit om in beroep te gaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Monteyne aanvaardt tweede schorsingsweekend: "Haalt niets uit om in beroep te gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reviewcommissie die deze zomer in het leven werd geroepen om spelers achteraf nog te bestraffen op basis van tv-beelden, heeft al voor de nodige deining gezorgd. Moeskroen-verdediger Pieter-Jan Monteyne is het onderwerp van de laatste klucht.

"Ik ben gisteren voor de reviewcommissie moeten verschijnen op de voetbalbond", doet Monteyne zijn verhaal bij Voetbalkrant.com. "Daar heb ik mezelf proberen vrijpleiten met het argunment dat ik al een straf uitzat."

"Daar hadden ze geen begrip voor. Ik kreeg opnieuw een speeldag effectief en een voorwaardelijke, met daaraan gekoppeld een geldboete."

Het reglement is hier helemaal niet duidelijk in

En dus overlegde de rechtsback met de club. "Ik heb vanmorgen de situatie met de coach besproken. We zijn tot de vaststelling gekomen dat het niets uithaalt om in beroep te gaan."

"Ik wil gerust toegeven dat die eerste fout (op de enkel van W.Beveren-speler Cédric D'Ulivo, nvdr.) rood verdiende, maar nu word ik twee keer gestraft voor dezelfde fase."

Ik denk niet dat er nóg een commissie bestaat

"Ik vind het bizar, het reglement is daar helemaal niet duidelijk in. Ik kan niet anders dan de sanctie aanvaarden. Die commissie is er nu eenmaal."

Ben je er op zaterdag 20 december tegen Zulte Waregem wel bij? "Dat weekend hoop ik toch te spelen. Ik denk niet dat er een commissie bestaat die mij nóg eens kan oproepen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties