Mpoku via Qatar naar Europese topcompetitie: "Geen goede keuze"

Mpoku via Qatar naar Europese topcompetitie: "Geen goede keuze"
Foto: © SC

Paul-José Mpoku trekt naar Qatar, om daarna uitgeleend te worden aan een Europese (top)club in Duitsland of Italië. De Jupiler Pro League verliest in ieder geval opnieuw een smaakmaker. "Hij zal afhankelijk blijven van die investeerders, dus een goede keuze is het niet", zijn de analisten kritisch.

Mpoku heeft zaterdag afscheid genomen van zijn ploegmaats en zit ondertussen in Qatar om zijn handtekening te zetten onder zijn contract en dan een Europese club te zoeken. De aanvaller moet immers een meerwaarde opleveren bij een mogelijke verkoop in de komende jaren.

Of het nu Schalke 04 of een Italiaanse subtopper wordt, feit is: België verliest - alweer - een absolute smaakmaker. "5 goals, 5 assists. Dan weet je dat hij heel bepalend is voor dit Standard", liet Patrick Vervoort er in Stadion geen twijfel over bestaan.

Altijd afhankelijk

"Met zijn traptechniek voor stilstaande fasen ... die was echt uniek. Zijn assists, zijn vista ... dat zagen we niet vaak in deze competitie", is hij vol lof voor de speler.

De overstap naar Qatar zou Vervoort wel niet maken: "Ik vind dat geen goede keuze. Als hij hierdoor naar de Europese top van Duitsland kan is dat wel goed voor hem, maar hij zal altijd afhankelijk blijven van die investeerders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties