Gouden Zebra in de belangstelling: niet meer dan terecht

Gouden Zebra in de belangstelling: niet meer dan terecht
Foto: © Photonews

Sébastien Dewaest is opnieuw aan een goed seizoen bezig bij Charleroi. De Gouden Zebra staat dan ook in de belangstelling van diverse clubs: zo komen Racing Genk én AA Gent aankloppen. Niet meer dan terecht.

Bij verdedigers is het soms moeilijk uit te leggen aan de hand van statistieken, maar de waarde van Sébastien Dewaest voor Charleroi mag zeker niet worden onderschat.

Vorig jaar werd hij verkozen door de fans tot Gouden Zebra - de meest verdienstelijke speler van het seizoen. Dat was toen zeker geen verrassing, want met zijn inzet, grinta, doorzettingsvermogen, duelkracht en mentaliteit was hij een voorbeeld voor velen.

Een occasioneel goaltje met een sterke kopslag hier en daar maakt hem ook dit jaar weer tot een van de kanshebbers om Gouden Zebra te worden. Al laat hij dit jaar vooral Neeskens Kebano en Fauré schitteren.

Onder voorbehoud natuurlijk: want de sterkhouder moet dan in de eerste plaats willen en kunnen blijven. En de aandacht is niet minnetjes: zowel Racing Genk als AA Gent azen op de verdediger. Al kan hij natuurlijk ook gewoon play-off 1 spelen met Charleroi, als dat team samen blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties