"Het is niet omdat Praet kampioen werd, dat hij daarom de Gouden Schoen moet winnen"

"Het is niet omdat Praet kampioen werd, dat hij daarom de Gouden Schoen moet winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dagen tot de uitreiking van de Gouden Schoen 2014 korten en dus kunnen we zoetjesaan gaan voorbeschouwen. Philippe Albert, laureaat in 1992, schuift voor ons zijn superfavoriet naar voren.

"Eigenlijk zijn er voor mij twee favorieten, maar Victor Vazquez moet de Gouden Schoen winnen", opent de voormalige winnaar bij Voetbalkrant.com. "Hij presteerde een heel jaar op een hoog niveau, ook in de matchen die hij speelde van januari tot mei. En de laatste maanden was hij nog sterker."

Wat Praet voor de play-offs liet zien, was niet genoeg

Praet is niet toevallig de uitdager die Albert aanhaalt. "Hij heeft drie goede wedstrijden in de Champions League en goede play-offs gespeeld, maar wat hij voordien liet zien, was niet genoeg."

"Het is niet omdat Praet kampioen van België werd, dat hij daarom ook de Gouden Schoen moet winnen", is hij kritisch. "Het is een individuele trofee, maar als hij toch wint zal ik er vrede mee nemen."

Vanaken maakt volgens Albert geen kans. "In zijn eerste seizoen was hij héél sterk, hij zal dan ook punten pakken in de eerste ronde. In ronde twee haalde hij niet zijn gebruikelijke niveau."

"Het tweede seizoen is altijd moeilijk voor een jonge speler, maar ik denk dat hij de Gouden Schoen wel wint als hij nog twee tot drie jaar in België blijft. Het is een puur talent met een goede mentaliteit."

Vanaken wint als hij nog twee à drie jaar blijft

Wat met de twee doelmannen Ryan en Proto tot slot? "Ze zullen allebei dicht bij de eerste vijf eindigen", denkt de voormalige verdediger. "Al was de tijd van Preud’homme en Pfaff nog iets anders."

"Winnen is voor een keeper altijd moeilijk, zeker als je voor Anderlecht of Club speelt waar je elke wedstrijd slechts één of twee moeilijke ballen moet pakken. De middenvelders of aanvallers vallen er meer op." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties