Missie voor tweede ronde: "Voortdoen met sprankelend voetbal"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Missie voor tweede ronde: "Voortdoen met sprankelend voetbal"
Foto: © photonews

KV Mechelen liet dit seizoen al heel wat aardige dingen zien, maar het goede werk werd niet altijd beloond met puntenwinst. Een tevreden voorzitter Timmermans hoopt dat Malinwa op zijn elan voortgaat, maar wel wat meer kan winnen.

Aan het einde van de winterstage kijkt de KVM-voorzitter terug op het afgelopen jaar. Hij zag hoe zijn ploeg een hele evolutie meemaakte in vergelijking met het seizoen ervoor. Dat is volgens hem voor een groot deel de verdienste van de coach. "Met Jankovic hebben we een heel goede trainer, die alle spelers de kans geeft om optimaal te renderen", zo vertelt hij aan KV.TV

Het seizoen ervoor was het voetbal volgens Timmermans bijna KVM-onwaardig. "Het was bijna onherkenbaar. Het geestdriftige, de passie en de strijd waren soms heel ver weg." Dankzij Jankovic onderging de ploeg een metamorfose, volgens de sterke man van Malinwa. Hij is ook bijzonder tevreden over de kansen die de jongeren krijgen. "Die jongens lopen er ook niet zomaar bij. Die worden opgesteld, in een wedstrijd gegooid en die staan daar hun mannetje."

"Ik zou heel graag de Heizel nog eens zien"

Er wordt de voorzitter weleens verweten dat hij te weinig ambitieus is. "Dat is niet zo, maar ik ben realistisch. Ik zou heel graag de Heizel wel nog eens zien. En in de tweede ronde hoop ik dat we meer punten halen dan in heenronde, dat we de punten terugpakken die we hebben laten liggen."

Timmermans wil zo hoog mogelijk mikken, maar blijft met de voeten op de grond. "Ik spreek zeker niet van play-off 1. Dat mag, heel graag zelfs, maar dat is absoluut geen must. Laat ons verderdoen met sprankelend voetbal, maar met iets meer doelpunten. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties