Hasi moet nu ook Praet vervangen: Tielemans of Defour

Hasi moet nu ook Praet vervangen: Tielemans of Defour
Foto: © SC

Besnik Hasi hoopt waarschijnlijk dat de maand januari héél snel achter de rug is. Na een aantal spelers naar de Africa Cup te zien vertrekken, moet hij nu ook nog Dennis Praet aan het geblesseerdenlijstje toevoegen.

Wat Hasi moet missen in januari begint inderdaad wel serieuze vormen aan te nemen: Mbemba, Kudimbana, Acheampong, Conte, Nuytinck, Suarez, Bastien en Praet. En voeg Vanden Borre maar aan de twijfelgevallen toe. Het is echt veel.

"Op een gegeven moment begint het ook té veel te worden", aldus Hasi. "Met die jongens op de Africa Cup, de geblesseerden en nu ook Praet wordt het een heel moeilijke maand januari. We zullen moeten improviseren."

Ik zie Tielemans liever lager spelen

En daarbij heeft hij vooral op het middenveld een aantal problemen. Defour of Tielemans zullen een aantal matchen de plaats van Praet moeten overnemen. "Ik heb het al gespeeld bij de jeugd en ik kan het hoor", stelde Tielemans zijn coach gerust. 

Hasi is daar minder van overtuigd. "Ik zie hem liever wat lager spelen. Ik heb Youri één keer zo hoog laten beginnen: tegen Standard. En dat was geen succes. We zullen zien hoe we het gaan oplossen."

De enige overgebleven optie lijkt Defour naar voor te schuiven. Die speelde bij Genk en Standard heel wat als nummer 10.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties