Spelers Essevee tegen elkaar op Afrika Cup: "Hopelijk al geplaatst voor we tegen elkaar moeten"
Spelers Essevee tegen elkaar op Afrika Cup: "Hopelijk al geplaatst voor we tegen elkaar moeten"
Foto: © photonews

De Afrika Cup is ondertussen begonnen in Equatoriaal Guinee. In groep D wordt het vandaag menens voor de spelers van Zulte Waregem, met Mali N'Diaye) en Guinee (Sylla) in dezelfde dodelijke groep. "Tegen elkaar spelen, dat geeft het extra pigment."

Door Aernout Van Lindt

Groep D is een niet te onderschatten poule, met naast Guinee en Mali ook nog Kameroen en Ivoorkust. Guinee en Mali spelen op de derde speeldag tegen elkaar: "Dat wordt heel boeiend", geeft Malinees N'Diaye aan.

Dan is het namelijk tegen teamgenoot Sylla te doen: "Op de club hebben we elkaar niet te veel geplaagd neen, maar het is wel heel leuk tegen Sylla te kunnen spelen. Hopelijk zijn we al geplaatst voor de derde match begint."

Een Afrika Cup met je land spelen kan je niet vergelijken met clubvoetbal: "Er heerst een compleet andere ambiance. In Europa is alles strikter, voor je land spelen is bijzonder en er wordt ook heel wat meer gelachen met de mensen die je een tijdje niet meer zag."

Gaan voor top-2

"We zijn dan een paar weken samen, dat schept een ander soort band", aldus nog N'Diaye. Een middenvelder met vertrouwen: "We zijn er al een paar keer dichtbij geweest als Mali zijnde. Deze keer willen we beter doen dan altijd maar een derde plaats."

De favorietenrol schuift hij echter van zich af: "We zijn geen grote favoriet en willen liever outsider zijn. We mogen ons zeker niet te veel druk opleggen en dan zien we het wel." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties