Vanhaezebrouck geeft zijn spelers trap voor de kont

Vanhaezebrouck geeft zijn spelers trap voor de kont
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck kwam bijna woorden te kort om zijn ontgoocheling te beschrijven. Vooral over die eerste helft die hij echt schandalig vond. "We hebben het grotendeels aan onszelf te wijten", zei hij.

Johan Walckiers in Gent

Vanhaezebrouck verweet zijn spelers vooral schrik en een gebrek aan de goeie mentaliteit. "Ik ben vooral ontgoocheld voor het publiek, voor wat we hen hebben voorgeschoteld in die eerste helft", jammerde de trainer. "Ze hadden schrik en konden niet om met de situatie. Anderlecht toonde wel grinta en is ook gewend aan de omstandigheden."

Het was muisstil

Tijdens de rust gaf hij dan ook een serieuze uitbrander. "Het was muisstil, want ik sprak. Maar toen ging ik weg en zei tegen Bernd (Thijs) dat hij eens moest gaan luisteren. En het was nog steeds muisstil. Dat is ook een probleem. We hebben geen jongens die de kleedkamer op dat moment op sleeptouw nemen."

"Ik hoop dat het leerzaam was en niet voor herhaling vatbaar. In die tweede helft lieten ze immers wel zien dat ze kunnen voetballen en duels winnen. En als die bal van Laurent (Depoitre) binnen gaat, wil ik het nog wel eens zien. Want op dat moment zat het vuur er wel in", aldus Vanhaezebrouck.

Hopelijk maar één keer dit seizoen

Maar een goeie verklaring voor het gebeurde vond hij niet. "Het is een raadsel. Soms gebeurt dit, maar ik hoop maar één keer op een seizoen. Er zaten er in de ploeg geen twee die al een finale speelden. Die van Oostende waren er vorig seizoen kort bij en nu ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties