Analyse Kortrijk danst verder: het geheime recept om te winnen van Club Brugge

Kortrijk danst verder: het geheime recept om te winnen van Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

1 op 21. Dat is het bilan van Club Brugge de voorbije vijf seizoenen in de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk. Dat kan geen toeval meer zijn. Wat is het gouden recept van de Kerels in eigen huis tegen blauw-zwart? Wij probeerden het te ontrafelen.

Door Aernout Van Lindt

  • 19 op 21 in eigen huis tegen Club Brugge in competitie
  • Viriel, stevig, organisatorisch, ...
  • Toch ook geluk en met dank aan de fans

Wilskracht

Stilaan een mantra: het willen winnen. Ook tegen Club Brugge weer duidelijk: de Kortrijkzanen hadden er duidelijk meer zin in dan die van blauw-zwart. "Sterspelers nemen een snipperdag", aldus Aad De Mos daarover in Stadion. "We hebben het op wilskracht gehaald", gaf een eerlijke Stijn De Smet dan weer toe.

Snel scoren was daarvoor wel belangrijk. "Dat was ook de bedoeling", aldus Vanderhaeghe - die wel degelijk zijn plannetje duidelijk klaar had. "We wisten dat het technische niet zou volstaan", gaf ook centrale verdediger Chanot toe.

Duelkracht

Daaraan verbonden, nog een belangrijk winstpunt voor de Kerels: de duelkracht. "Tegen dit soort voetbal kunnen wij het niet halen", sakkerde Michel Preud'homme op de persbabbel na de match - onder meer doelend op de vele duels.

Anderzijds: Kortrijk won wel het leeuwendeel van de duels. "Zo simpel is voetbal: je moet de duels winnen", had de winnende coach gelijk. "We hebben er goed voor geknokt", aldus Maxime Chanot - het toonbeeld van de duelkracht misschien wel tegen blauw-zwart.

Fans

We kunnen enkel zeggen: het verschil met de bekermatch in december - toen een halve thuismatch voor Club - was immens. Het thuispubliek zorgde voor een kolkend sfeertje. "We wilden meteen tonen dat wij thuis speelden en dat dit ons stadion is", was Santini helder.

Het feestje werd al gauw ingezet door de 1-0, ook in moeilijke momenten bleef het rood-witte legioen voor voldoende steun zorgen om zo opnieuw de troepen over de streep te trekken.

Geluk

En toch moeten we er ook niet flauw over doen: het had anders kunnen lopen. Izquierdo, Gedoz, De Sutter, ... ze hadden wel degelijk de kansen om minstens de gelijkmaker tegen de netten te prikken.

"Het had zeker anders kunnen lopen vandaag", steekt Vanderhaeghe het niet onder stoelen of banken. "Ze hebben het beste aanvallende compartiment, toch konden we de nul houden - al was er misschien wat geluk mee gemoeid", had ook Chanot het gezien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties