Analyse Brepoels brengt het vuur terug bij Waasland-Beveren

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Brepoels brengt het vuur terug bij Waasland-Beveren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren lijkt, na vijf matchen onder het regime van Brepoels I, opnieuw springlevend. Na de sterke prestatie in Genk kwam het er helemaal uit tegen KV Kortrijk. De stempel van Brepoels wordt steeds duidelijker.

Door Sander De Graeve

  • Muziek bij de opwarming, geen detail
  • Fysieke verbetering
  • Doelmannenkwestie?

Brepoels bracht op die paar weken het leven terug in Waasland-Beveren. Op zijn gekende manier. Tegen KV Kortrijk vroeg hij de stadion-DJ om wat meer opzwepende muziek te spelen. 'Anders vallen de spelers in slaap tijdens de opwarming', zo zouden de woorden van de oefenmeester van de Leeuwen geklonken hebben.

Velen verklaarden hem gek, toen hij het team steevast hoog druk liet zetten. Fysiek gingen ze er de eerste wedstrijden ook steevast aan onderdoor. Maar Guido, hij zette door. Tegen KV Kortrijk kwam Waasland-Beveren op voorsprong en daarna ging de cementmolen aan het werk. KV Kortrijk kwam er niet meer doorheen.

Vier matchen voor het einde ziet het er plots, met medewerking van de firma's Cercle en Mouscron-Péruwelz, relatief goed uit voor de fusieclub. Met de gouden driepunter belandde het team op de dertiende plaats. Het opvallendste na enkele weken Brepoels I is de bank. Daarop zaten zaterdag enkele namen die vroeger niet weg te denken waren.

Coosemans terug?

Een overzichtje: Coosemans, Hubert, Cale, Henkens en Ibou zaten erbij en keken ernaar. Die eerste komt volgende week misschien terug tussen de palen. Kenny Steppe liep tegen Kortrijk immers een enkelblessure op en moest op het veld enkele keren verzorging krijgen. Na de partij stond die enkel redelijk dik.

Coosemans warmde alles bij elkaar een dikke 35 minuten op, maar mocht niet invallen. Nu trekken Brepoels en de zijnen richting Luik. Vrijdag kijkt het immers Standard in de ogen. Goeie herinneringen wel, daar op Sclessin. Vorig seizoen stuntte het met een 2-2 gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties