Malinwasupporter eerlijk: "Degradatie Lierse zou ook voor ons pijnlijk zijn"

Malinwasupporter eerlijk: "Degradatie Lierse zou ook voor ons pijnlijk zijn"
Foto: © Photonews

Zondag is het weer derbyfever Achter de Kazerne, want Lierse komt op bezoek in Mechelen. En de match tussen de beide concurrenten heeft alles in zich: "Spanning, de belangen voor beide ploegen en het onvoorspelbare, het zit er allemaal in zondag", aldus Patrick Vander Beeuren.

Vander Beeuren is ondervoorzitter van supportersvereniging KVM-side uit Oelegem, dat eigenlijk dichter bij Lier dan bij Mechelen ligt. "Hier in deze streken zijn er veel Liersesupporters ook", geeft hij toe.

"We houden het dus beschaafd", aldus de geboren ... Lierenaar. "We plagen elkaar wel eens op café, maar echt hard tegen hard is het nooit. Je zal het maar voorhebben dat we zondag winnen en zo Lierse uit eerste klasse stampen, dat is ook pijnlijk voor hen hé, dus gaan we daar niet mee lachen."

Temeer een streekderby toch altijd iets speciaals geeft: "Ja, wat mij betreft ga ik liever volgend jaar ook naar Lierse, dan dat we naar Moeskroen of naar Cercle Brugge moeten gaan. Een streekduel is altijd leuker."

Toch zal het zondag een broeierig sfeertje worden Achter de Kazerne: "Eens in het stadion, dan zit je helemaal in de zone voor je club. Lierse leeft terug en brengt een volledig uitvak mee, wij zorgen ook voor 2000 supporters meer dan bij een gemiddelde match ... het zal plezant worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties