Een blik in het hoofd van MPH: de elf namen voor de finale!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Een blik in het hoofd van MPH: de elf namen voor de finale!
Foto: © SC

Club Brugge hoopt zondagavond eindelijk nog eens een beker in de lucht te steken. De West- Vlamingen nemen het op de Heizel op tegen RSC Anderlecht. Onze redactie keek alvast in het hoofd van Michel Preud'homme. Welke elf namen hoopt, wil of zal hij aan de aftrap brengen?

Door Cédric De Volder

Doel

En we beginnen met een makkie. Mathew Ryan is - behoudens een plotse blessure natuurlijk - de onbetwistbare nummer één tussen de palen bij blauw-zwart. Meer zelfs: de Australische nummer één zou zondag wel eens een cruciale rol kunnen spelen.

Verdediging

En ook achteraan stellen zich eigenlijk amper problemen. Thomas Meunier, Laurens De Bock en Oscar Duarte zijn zeker van hun plaats. Dan rest er natuurlijk nog één vraag: posteert Michel Preud'homme Brandon Mechele of Stefano Denswil naast de Costa Ricaan? 

We denken het antwoord eigenlijk al te weten: Denswil. Het jeugdproduct van Ajax was gisteren niet speelgerechtigd voor het Europese treffen met Besiktas JK en heeft dus frisse benen. Al blijft dat natuurlijk jammer voor de stabiel presterende Mechele.

Middenveld

Op het middenveld verwachten we dan weer Timmy Simons en Ruud Vormer op hun vertrouwde posities. De aanvoerder is natuurlijk incontournable voor zo'n finale, terwijl Vormer met z'n Rotterdamse mentaliteit het pitbullgehalte van blauw-zwart eigenhandig de hoogte injaagt.

Het blijft jammer: we kunnen Victor Vazquez niet op de tien zetten. Dus moet Lior Refaelov het creatieve brein maar spelen? We hopen alvast van wel. De Israëliër speelde dit seizoen zijn beste wedstrijden in een vrije rol op het middenveld. Stuur de bal dus maar in de voetjes van Refa.

Aanval

Vooral op de flanken heeft Preud'homme enkele opties. De Luikenaar kan er natuurlijk voor kiezen om Refaelov op rechts te posteren of om met Nikola Storm of Boli Bolingoli voor jeugdig geweld te kiezen.

Wat wij denken en zelfs hopen? José Izquierdo en Felipe Gedoz natuurlijk! Al is het wel afwachten of laatstgenoemde geen reactie zal ondervinden na een poos in de lappenmand.

In de punt zal Tom De Sutter dan weer de voorkeur krijgen op Obbi Oularé. De 19-jarige aanvaller kan natuurlijk in de slotfase nog iets forceren. Maar de ervaring van De Sutter zal blauw-zwart aan doelpunten moeten helpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties