Andrade: "Ik heb veel bijgeleerd bij Colombia"

Tom Stroobants
| 12 reacties
Andrade: "Ik heb veel bijgeleerd bij Colombia"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De linksachter en revelatie van Standard werd door José Pékerman opgeroepen voor de twee vriendschappelijke interlands met de nummer vier op de FIFA- wereldranglijst. Hij is nog goedlachser dan anders in de aanloop naar de eerste wedstrijd in play-off 1 tegen Club Brugge.

Door Jordan Horwood in Luik

Na een uitstekende prestatie tegen Genk mocht Darwin Andrade met veel blijdschap vernemen dat hij geselecteerd was voor de nationale ploeg van Colombia. De Zuid-Amerikanen hadden twee wedstrijden in het Midden-Oosten op het programma staan: tegen Bahrein en tegen Koeweit.

Maar daar stopte het mooie verhaal nog niet: de linksachter van Standard was zelfs twee keer titularis. Tegen Bahrein werd met 0-6 gewonnen en speelde Andrade 90 minuten. Vervolgens speelde hij er 65 tegen Koeweit. Wat een verrassing. “Het was ongelofelijk. 10 minuten na de aftrap zei ik al tegen mezelf dat het al geweldig was." "

"De eerste wedstrijd speelde ik volledig en daarna stond ik opnieuw in de basis. De coach ziet potentieel in mij en weet dat ik alles geef op het veld”, vertelt hij ons op de persconferentie. Gaat hij na Jelle Van Damme bij Standard ook Pablo Armero bij de Colombiaanse selectie naar de bank spelen?

We kunnen kampioen worden

Andrade bracht tijdens de interlandweek vooral de tijd door met Juan Cuadrado en Falcao. “Ik heb foto’s genomen, en ik heb hem zelfs een handtekening gevraagd’, lacht de oud-speler van La Equidad. “Het zijn ongelofelijke mensen, ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van die grote familie.”

Maandag speelt Andrade zijn eerste match in play-off 1. In Brugge zal hij tegenover zijn landgenoot José Izquierdo staan. “We hebben met elkaar gepraat. Hij plaagde me door te zeggen dat zij zullen winnen,” blijft de Colombiaan lachen. “Het belangrijkste zal zijn om balbezit te hebben. Als we vanachter goed geconcentreerd zijn, kunnen we voorin het verschil maken.”

Een maand geleden al, na de overwinning en zijn assist tegen Cercle, vertelde Andrade over zijn geloof in de titel. Hij is nog niet van gedacht veranderd. “Het zal moeilijk worden, maar onze mentaliteit is goed. Als we beginnen zoals we geëindigd zijn, kunnen we de titel halen als we erin geloven.”

Andrade is nog steeds eigendom van de Hongaarse club Ujpest. Hij is dus nog niet zeker over zijn toekomst in Luik. “Dat zal afhangen van goeie play-offs. Dat is het enige waar ik mij momenteel op concentreer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties