Vanderhaeghe waarschuwt: "Daar ligt het gevaar"

Vanderhaeghe waarschuwt: "Daar ligt het gevaar"
Foto: © photonews

KV Kortrijk legde vorige week in eigen huis Club Brugge over de knie, Charleroi deed hetzelfde met AA Gent. En zo wordt het duel tussen 'de kleintjes' van play- off 1 plots een wedstrijd met wezenlijk belang voor het vervolg van de strijd om de Europese plekken. Yves Vanderhaeghe blikt vooruit.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

“We hebben het hier tegen Charleroi in de reguliere competitie lastig gehad”, ziet Vanderhaeghe de wedstrijd tegen de Zebra’s zeker niet als hapje.

“Ze hebben een goede organisatie en we hadden het lastig om kansen te ontwikkelen. We zullen op ons best zijn om de punten hier thuis te houden en we mogen Charleroi dan ook zeker niet onderschatten.”

Opletten voor Kebano

Het wordt vooral opletten voor Neeskens Kebano: “Hij is de gevaarlijke man”, weet de coach van de Kerels. “Hij heeft techniek en met zijn loopvermogen moeten we hem in de gaten houden. Er een mannetje op plakken? Dat misschien niet, maar hij maakt wel vaak het verschil.”

Het belang van de match tegen Charleroi mag niet worden onderschat: “Het is een rechtstreekse concurrent voor ons op weg naar de vierde plaats.”

Het is duidelijk: we zullen zeker nog punten moeten pakken

“We moeten er geloof in hebben en willen graag een 6 op 6 halen. We moeten het maximale uit ons thuisvoordeel halen en dan zitten we op ons parcours.”

“We kunnen Charleroi nu op vier punten zetten en dan is het voor hen nodig om punten te pakken en zullen ze moeten aanvallen in de volgende matchen. Er is nog geen duidelijkheid, maar we zullen zeker ook nog punten moeten halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties