KV Mechelen licht renovatie stadion toe: ook de fans kunnen mee investeren!

KV Mechelen licht renovatie stadion toe: ook de fans kunnen mee investeren!
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft vandaag op een persconferentie de plannen van de renovatie van het stadion voorgesteld. Opvallend: ook de fans kunnen bijdragen aan de kosten van de renovatie, die in totaal op 9,1 miljoen euro geschat worden.

Stadiondirecteur Marc Faes licht toe: "De exacte datum ligt nog niet vast, maar we starten alvast in mei. De nieuwe tribune zou in augustus klaar moeten zijn en daarom hebben we gevraagd om onze eerste twee competitiewedstrijden op verplaatsing te spelen", aldus Faes.

Tijdens het seizoen zal de tribune volgen die aan Telenet grenst. "In 2016 moet ook deze tribune klaar zijn. Ook de hoek tussen de nieuwe tribunes zal, in tegenstelling tot nu, dichtgemaakt worden. En er zal ook een nieuw bestuurs- en perslokaal komen", zegt Faes.

Kostenplaatje van 9,1 miljoen euro

KVM zal ook een obligatielening uitschrijven van 3,5 miljoen euro. Concreet betekent dit dat ook supporters kunnen beleggen in de bouw van de nieuwe tribunes en zo interest daarop kunnen verdienen. In mei zal Malinwa hierover meer infosessies houden.

De totale kosten worden op 9,1 miljoen euro geraamd. Bijna de helft komt van privé-investeerders. 850.000 euro is de eigen inbreng van de club en ook de Vlaamse Overheid subsidieert 750.000 euro. De rest van de kosten wordt dus door de obligatielening bekostigd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties