"Club kan titel pakken zonder goed te spelen. Maar kunnen Gent en Anderlecht dat?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 67 reacties
"Club kan titel pakken zonder goed te spelen. Maar kunnen Gent en Anderlecht dat?"
Foto: © SC

Club Brugge kwam tegen Sporting Charleroi al voor de achttiende keer dit seizoen terug van een achterstand. Tegenwoordig gaan de Bruggelingen door het leven als 'The Comeback Kids', en die bijnaam is volgens boegbeeld Jan Ceulemans niet onterecht.

Door Timothy Collard

De troepen van Michel Preud’homme hadden net als in de voorbije wedstrijden ook tegen Charleroi een wake up call nodig om écht in actie te schieten. “Hoe het komt dat ze altijd op achterstand komen tegenwoordig? Mocht Preud'homme dat weten, dan zou het niet meer gebeuren”, grapt Ceulemans.

“Club laat het initiatief de laatste tijd te vaak over aan de tegenstander. Als je dan tegen een vrij defensief én goed georganiseerd Charleroi speelt, tja... Dan kan het al eens moeizaam verlopen", aldus de voormalige Rode Duivel in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Is het niet met goed voetbal, dan wel met een stilstaande fase. Een enorm wapen van dit Club Brugge"

“Jongens als Izquierdo, Refaelov en De Sutter geraakten maar moeilijk in de match gisteren. Club kwam niet tot zijn aanvallende spel, en dan geef je ruimte weg. Maar in de tweede helft zagen we een andere ploeg. Toen draaide het wél.”

“Ze komen dan wel ontzettend vaak op achterstand, maar ze slaan niet in paniek. Ze blijven rustig spelen. En is het niet met goed voetbal dat ze zich terug in de match knokken, dan is het met stilstaande fases. Een ongelooflijk wapen van dit blauw-zwart.”

De Bruggelingen moeten het tegenwoordig vooral hebben van hun strijdlust en veerkracht, niet zo zeer van het sprankelende voetbal. “Dat komt vooral door die vele wedstrijden, hé. De schwung is er een beetje uit.”

“Ze spelen de tegenstander niet meer weg, maar wie doet dat wel in België? Geen enkele ploeg slaagt erin om zijn tegenstander negentig minuten aan een stuk te domineren. Club kan de titel pakken zonder goed te spelen, maar kunnen Gent en Anderlecht dat ook? We zullen zien", besluit de Caje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties