Geschillencommissie hakt knopen door: Proto vrijuit, wél een straf voor Depoitre

Timothy Collard
Timothy Collard
| 160 reacties
Geschillencommissie hakt knopen door: Proto vrijuit, wél een straf voor Depoitre
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond heeft beslist om Silvio Proto en Mehdi Carcela vrij te spreken. Laurent Depoitre moet wél brommen. Junior Kabananga tot slot, kent ook zijn schorsing.

RSC Anderlecht kan ook in de laatste wedstrijden van het seizoen een beroep doen op Silvio Proto. De Geschillencommissie sprak de doelman van paars-wit vrij, ondanks het feit dat het bondsparket één speeldag schorsing vroeg. Proto komt dus zonder straf weg na zijn nogal wilde ingreep op Teddy Chevalier.
 
Paars-wit bereidde zich meer dan goed voor op de zaak. Het had beelden bij die aantoonden dat al heel wat spelers zijn weggekomen zonder een schorsing nadat ze een grove fout begingen. Anderlecht maakte brandhout van de instantie en uiteindelijk kwam Proto dus weg zonder straf.
 

Depoitre komt niet weg zonder schorsing

We vermoeden dat de beslissing van de Geschillencommissie heel wat stof zal doen opwaaien… Er werd beslist om naast Proto ook Carcela en Gilles Ruyssen vrijuit te laten gaan.

Slechter nieuws was er voor Laurent Depoitre. Zoals u HIER al kon lezen vroeg het bondsparket twee speeldagen schorsing voor de spits van Gent en die redenering volgt ook de Geschillencommissie.

Kabananga kent straf

Voorts kent ook Junior Kabananga zijn straf. De spits van Cercle Brugge ging in play-off 3 stevig door op Lierse-verdediger Mojsov en kreeg nu drie speeldagen schorsing en een geldboete van 1200 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties