Talenten van morgen: "Verschueren is iemand met een enorm potentieel"

bart ver elst
| 14 reacties
Talenten van morgen: "Verschueren is iemand met een enorm potentieel"
Foto: © photonews

Hoewel de zomerstop amper een week ver is, zijn onze eersteklassers al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: KVC Westerlo.

Door Bart Ver Elst

Ook bij KVC Westerlo probeert men volop de kaart van de jeugd te trekken. Vorig seizoen mochten enkele jongeren al van het hoogste niveau proeven. Voetbalkrant.com sprak met Kurt Van Diest, Algemeen Verantwoordelijke Jeugdopleidingen bij Westerlo.

Met Gilles Ruyssen (20) en Arno Verschueren (18) heeft Westerlo 2 jeugdspelers die al enkele selecties en speelminuten bij de A-ploeg veroverden. De Kempense club hecht belang aan de jeugddoorstroming en dat is dus duidelijk zichtbaar.

Ruyssen en Verschueren 

"Arno Verschueren is een aankomend talent. Hij bracht een groot deel van zijn jeugdopleiding door bij Westerlo. Via een tussenstop bij OHL kwam hij opnieuw bij ons terecht. Hij is een speler met een enorm potentieel en iemand die we langzaamaan moeten brengen", aldus Van Diest.

"Gilles Ruyssen kreeg voornamelijk in play-off 2 zijn kans. Ik vind dat hij daar goed gepresteerd heeft en volgend jaar behoort hij normaal gezien helemaal tot de A-kern", zegt de AVJO van Westerlo.

Er ontstaat een nieuwe beloftenploeg met veel eigen jeugd

Een deel van de beloften maakt volgend jaar de overstap naar de lagere regionen. "Er is een uitstroming bij de beloften. Enkele jongens gaan hun kans wagen in 2e, 3e en 4e klasse. Er zal dus een heel nieuwe beloftenploeg ontstaan met veel jongens uit eigen jeugd", zegt Van Diest.

Maar één speler maakt volgend seizoen wel de overstap naar de A-ploeg. "Stijn Jeurissen, die dit seizoen aan de slag was als doelman bij de beloften, maakt volgend seizoen de overstap naar de eerste ploeg. Hij is de enigste speler die de stap maakt", besluit Van Diest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties