Engeland herontdekt John Bostock

Martijn Goethals
| 38 reacties
Engeland herontdekt John Bostock
Foto: © Photonews

"Een beeldschone voetballer met een toverstokje aan zijn linkervoet", zo omschrijft Sky Sports John Bostock vandaag in een diepgaand artikel. De creatieve middenvelder van OH Leuven was helemaal van de radar verdwenen in Engeland, maar duikt plots weer op.

Tijden veranderen. Toen de nu 23-jarige Bostock amper 16 was trok hij voor 1 miljoen euro naar Tottenham waar hij meteen gebombardeerd werd tot supertalent.

“Om van club te veranderen op je zestiende, met zo’n enorme mediahype errond, dan voel je je toch onder druk gezet”, is Bostock van mening.

Voetbalplezier in België

De echte doorbraak kwam er echter nooit en een handvol uitleenbeurten brachten geen zoden aan de dijk voor het raspaardje. Toen Hasselbaink hem vroeg mee te gaan naar Antwerp, was Bostock dan ook meteen verkocht.

“Hasselbaink had een indrukwekkende carrière achter de rug dus wilde ik meteen met zo iemand werken. Verhuizen naar België heeft me eigenlijk alleen maar goed gedaan. Ik krijg er mijn opleiding gewoon door veel te spelen”, looft Bostock.

“Anderlecht wordt een uitdaging”

Later verhuisde Bostock van Antwerp naar OH Leuven waarmee hij afgelopen seizoen de promotie afdwong naar eerste klasse.

Bostock is trouwens onder de indruk van onze eerste klasse. “Volgend jaar speel ik tegen clubs als Anderlecht en Standard. Toch ploegen die in de Europese topcompetities spelen. Dat kan alleen maar goed voor mij zijn.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties