Amerikaanse international twee jaar geschorst na ongeziene woede-uitbarsting
De Wit Bram
| 8 reacties
Amerikaanse international twee jaar geschorst na ongeziene woede-uitbarsting
Foto: © SC

Clint Dempsey speelt momenteel bij het Amerikaanse Seattle Sounders en liet zich daar zo'n week geleden van zijn slechtste kant zien. In de wedstrijd tegen Portland Timbers in de vierde ronde van de US Open Cup, de Amerikaanse bekercompetitie, verloor de ploeg van Dempsey met 1-3 na verlengingen.

In de tweede helft van de verlengingen ging het licht helemaal uit bij Dempsey. De ex-speler van onder meer Tottenham Hotspur en Fulham kon niet verkroppen dat teammaat Azira een rode kaart kreeg en ging verhaal halen bij scheidsrechter Radford. Het stond toen 1-2 voor Portland.

Notitieboekje in stukjes

De manier waarop de Amerikaanse international, die op het WK in Brazilië nog de Rode Duivels bekampte, vervolgens zijn ongenoegen laat blijken, is ongezien. Eerst slaat hij het notitieboekje van de scheidsrechter uit diens handen, vervolgens raapt hij het op en scheurt hij het in stukjes.

Uiteraard was het gevolg de uitsluiting van de 32-jarige aanvallende middenvelder. Op de weg naar de kleedkamer applaudisseerde Dempsey nog sarcastisch en ostentatief in het gezicht van de lijnrechter. De speler bood ondertussen via Twitter reeds zijn excuses aan voor zijn gedrag.

De 112-voudig international kreeg voor het incident al een schorsing van drie wedstrijden in de Amerikaanse competitie. Nu heeft hij ook te horen gekregen dat hij twee jaar geband (ofwel zes wedstrijden, afhankelijk van wat het langste duurt) wordt van de US Open Cup, zo meldt BBC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties