Antwerp té populair: match moet verplaatst worden

Antwerp té populair: match moet verplaatst worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het enthousiasme bij tweedeklasser Antwerp is groot. Onlangs waren er nog zo'n 4000 supporters aanwezig op de eerste training van de traditieclub. Volgende week woensdag speelde het normaal haar eerste oefenwedstrijd op het veld van Rochus Deurne, maar dat zal niet lukken.

In een interview met Gazet van Antwerpen legde Rochus Deurne-voorzitter Norbert Loyaerts, zelf een Antwerp-supporter, zijn dubbel gevoel uit. “Ik ben blij met de belangstelling, maar volgens mij gaan die 4000 fans van op de eerste training ook naar hier komen, en misschien zelfs nog meer.”

En dat is een probleem. “We kunnen hier normaal iets van een 870 man ontvangen. We hebben dat al kunnen optrekken tot 1592, en nu proberen we nog een parking hier in de buurt open te stellen, zodat we nog eens 1500 mensen extra kunnen opvangen, maar dat mag voorlopig nog niet.”

Op den Bosuil

Ondertussen heeft de club echter al beslist dat het in Deurne onmogelijk is om alle fans te laten komen, dus zal er worden uitgeweken naar Den Bosuil.

Dat heeft Antwerp laten weten in een persbericht: "Omwille van de massale belangstelling voor het nieuwe RAFC kan de galawedstrijd Rochus Deurne - RAFC (01/07, 19u) niet doorgaan aan de Boterlaarbaan. De ‘derby’ zal daarom op de Bosuil gespeeld worden! Binnenkort meer info."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties