Chelsea-scout laat zijn licht schijnen op Copa América

Geoffrey Rockele
| 1 reacties
Chelsea-scout laat zijn licht schijnen op Copa América
Foto: © SC

Zaterdag is het zover. Dan mogen alle voetballiefhebbers zich opmaken voor de finale van de Copa América. WK-finalist Argentinië neemt het dan op tegen gastland Chili. Volgens Chelsea-scout Piet De Visser is dat geen verrassing.

“Het is de finale die ik had voorspeld. In het begin lieten beide landen wel niet hun beste voetbal zien. Vooral Argentinië niet”, aldus De Visser tegenover Sporza. “Vannacht tegen Paraguay heb ik wel genoten. Vooral Messi was fenomenaal.”

Volgens De Visser zal vooral het mentale aspect een rol spelen. “Chili heeft in het begin van de Copa América bevrijd gespeeld, maar nu voelen ze de druk toenemen en daar gaan ze niet zo goed mee om.”

Messi

Al verwacht de Chelsea-scout dat ook de aanwezigheid van de vlo de doorslag zal geven. “Ik verwacht wel een mooie finale, omdat ze gespeeld wordt door twee aanvallende en technische ploegen, maar volgens mij is Argentinië in elke linie beter. Plus Argentinië heeft een Messi in topvorm.”

Die andere superster, Neymar, kon Brazilië niet tot in de finale brengen en dat hoeft volgens De Visser niet te verbazen. “Neymar is de nieuwe ster, maar hij is nog te jong om de natie nu al te redden. Dat zag je bij die actie waarbij hij rood kreeg en waarvoor hij vier matchen geschorst werd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties