Gold Cup: Mexico komt niet tot scoren, opnieuw glansrol voor Bateau

Geoffrey Rockele
| 1 reacties

Ook de voorbije nacht werden er op de Gold Cup weer enkele wedstrijden afgewerkt. Mexico kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Guatemala, Trinidad & Tobago zorgde voor de verrassing door zich na twee wedstrijden te verzekeren van een plek in de kwartfinales.

Mexico 0-0 Guatemala

Mexico was 90 minuten lang de betere ploeg, maar scoren lukte niet. Dos Santos kwam er nog erg dichtbij, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Ook toen Guatemala het laatste kwartier met tien verder moest na een tweede gele kaart voor Contreras, vonden de Mexicanen geen opening.

Het gelijkspel is geen ramp, want zowel de nummers één en twee als de twee beste nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales. Al zal dit gelijkspel wel een domper zijn na de 6-0 overwinning tegen Cuba uit de eerste wedstrijd.

Trinidad & Tobago 2-0 Cuba

Trinidad & Tobago bleef wel foutloos en kwalificeert zich zo met een 6 op 6 voor de kwartfinales. Na 17 minuten was het opnieuw Sheldon Bateau die de netten deed trillen. Vlak voor rust verdubbelde Boucaud de score. Het bleef uiteindelijk bij 2-0.

Trinidad & Tobago kan nu de laatste wedstrijd tegen Mexico zonder druk aanvatten. Voor Cuba is het toernooi al voorbij.