De ambities bij Zulte Waregem: "We gaan gewoon voor play-off 1"

De ambities bij Zulte Waregem: "We gaan gewoon voor play-off 1"
Foto: © photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten Zulte Waregem op 10 in onze prognose, maar wat denken ze daarvan aan de Gaverbeek?

Door Aernout Van Lindt

Bij de spelers en bij coach Dury is er geloof dat er veel meer muziek zit in deze lichting dan in die van vorig seizoen. Waar hen dat precies moet brengen? "Zeker in de linkerkolom, maar we gaan voor play-off 1", aldus de oefenmeester.

Rest de vraag of dat mogelijk is? "Ja, maar er zijn dit seizoen veel teams die een plek in de top-6 kunnen ambiëren. Mechelen heeft een goede flow, Lokeren en Oostende zetten opnieuw stappen, Charleroi en Kortrijk deden het goed vorig jaar.

"En de G5 blijft de G5. Het wordt knokken voor dat zesde plaatsje met diverse ploegen", aldus nog Dury. "En je hebt altijd nog wel een verrassing."

Wat denken de fans?

"We mikken op de eerste kolom en dan zien we wel waar we uitkomen. Af en toe eens een grote ploeg kloppen en vooral een rustiger jaar meemaken dan vorig jaar, dat is het doel", aldus Geert Titeca van supportersfederatie EsseveeFans.

Pak meer karakter

Hij ziet wel positieve signalen: "Er zit een pak meer karakter in dit team dan in dat van vorig seizoen. Meer ervaring en de conditie van onze jongens is ook al erg goed voor het begin van het seizoen. De sfeer lijkt ook beter, ze lijken zich allemaal beter te amuseren en dat kan vruchten afwerpen."

"Het is natuurlijk vroeg om al iets te weten, maar de teneur is helemaal anders dan vorig jaar. Het nieuw oefencomplex, de bouw van het stadion, de goede sfeer, de ministage, het straalt er zo af."

Op welke plaats ziet u Zulte Waregem eindigen?

9%
21%
18%
38%
9%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties