Prognose: Essevee kan enkel beter doen dan vorig jaar

Prognose: Essevee kan enkel beter doen dan vorig jaar
Foto: © photonews

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op 10 zetten we Zulte Waregem.

Door Aernout Van Lindt

Ambitie

Bij de meeste ploegen is 'beter doen dan vorig jaar' een mantra, maar bij Zulte Waregem is slechter doen nauwelijks mogelijk. Een erg anoniem seizoen is ondertussen al lang doorgeslikt, de focus staat volledig op de toekomst.

Terwijl er verder gebouwd wordt aan het vernieuwde Regenboogstadion, mikt Francky Dury met zijn team op play-off 1. "Gaan voor play-off 1, maar minstens de linkerkolom viseren", aldus de ambitie voor de nieuwe jaargang.

Transfers

IN

Abdou Diallo (AS Monaco), Marvin Baudry (Amiens SC), Steve De Ridder (FC Kopenhagen), Kenny Steppe (Waasland-Beveren), Cédric D'Ulivo (Waasland-Beveren), Bruno Godeau (terug na huur), Mbaye Leye (Lokeren ), Christophe Lepoint (Charlton Athletic), Stephen Buyl (Cercle Brugge), Joël Sami (AS Nancy)

OUT

Sébastien Bruzzese (Club Brugge), Aleksandar Trajkovski (Palermo), Joey Dujardin (Lokeren), Steve Colpaert (Antwerp), Kylian Hazard (Ujpest), James Troisi (einde huur), Yarouba Cissako (einde huur)

Sterktes & zwaktes

Met Mbaye Leye voorin en Joël Sami achterin werd heel wat extra ervaring binnengehaald aan de Gaverbeek. Ook De Ridder en Lepoint kunnen het leiderschap opnemen, bovendien werden in januari ook al Cordaro en Kaya gehaald.

Zij moeten er voor zorgen dat ook de anderen nu beter kunnen roderen: meer vrijheid geven aan Jorgensen op het middenveld en de jongeren (Diallo, Aneke, Brebels, ...) laten opbloeien. Er zit meer stabiliteit en evenwicht in deze ploeg.

Prognose: 10e

Rest de vraag: is dat ook voldoende voor play-off 1? Toen ze vice-kampioen werden hield eigenlijk ook niemand rekening met Zulte Waregem, dus het zou zomaar kunnen dat ze vanuit de onderschatting ook dit jaar floreren.

Toch zetten wij ze voorlopig op 10: de kern lijkt dan wel stevig en uitgebalanceerd, maar het moet op het veld gebeuren en ook diverse andere teams (Oostende, Mechelen, Lokeren) hebben zich versterkt. 

Op welke plaats ziet u Zulte Waregem eindigen?

9%
21%
18%
38%
9%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties