Maes begint met onvolledige kern aan competitie: "Weinig alternatieven"

Maes begint met onvolledige kern aan competitie: "Weinig alternatieven"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Peter Maes maakt zaterdag zijn debuut als coach van Genk in de Jupiler Pro League. Hij moet dat doen met een kern die niet volledig is, maar weet dat het bestuur achter de schermen hard werkt aan het binnenhalen van extra offensieve slagkracht.

Robby Morren in Genk

“Ik geef zoveel druk als ik kan naar het bestuur toe en ik kan niet meer dan heel duidelijk maken dat ik mijn selectie zo snel mogelijk voltallig wil hebben.  De club reageert ook perfect naar zijn mogelijkheden. Alleen brengen wij dit niet naar buiten, maar ik begrijp waarom dit tijd nodig heeft", aldus de oefenmeester.

“We moeten in onze eerste wedstrijden naar de beste mogelijkheden voetballen, maar we hebben weinig mogelijkheden tot alternatieven."

"Met de mogelijkheden die momenteel in de kern zitten, hebben we in de oefenwedstrijden laten zien dat dit de beste manier is om aan de competitie te beginnen om zoveel mogelijk rendement uit een match te halen."

Het belang van een goede start

Maes wil absoluut goed uit de startblokken schieten met zijn nieuwe club. “Een goede start is voor iedereen belangrijk en zeker als er zoveel nieuwe gegevens zijn in de club."

"Ik voel een heel gretige groep. Ik moet het gevoel hebben dat de jongens er 90 minuten alles aan gedaan hebben om een resultaat neer te zetten. Als dat niet lukt, maar ze hebben toch gevoetbald naar hun kwaliteiten dan kan ik daar mee leven.”

"Onze tweede en derde match zijn verplaatsingen naar Gent en Zulte Waregem. Daarom is het belangrijk om zaterdag onze thuisreputatie op te bouwen en te tonen dat wij thuis het spel willen maken en er vol voor willen gaan.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties