Interview Vanhaezebrouck op zijn hoede: "Het zou een heel moeilijke start kunnen worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vanhaezebrouck op zijn hoede: "Het zou een heel moeilijke start kunnen worden"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent is klaar voor de strijd, dat zagen we zowel in de laatste oefenmatch tegen Bordeaux, als in de uitspraken van spelers en staf. Toch blijft Vanhaezebrouck op zijn hoede voor de competitiestart.

Sander De Graeve in Gent

Vanhaezebrouck begon meteen met een grapje. "Of het seizoen mag beginnen? Van mij mocht het ook vier weken later zijn, hoor, maar dan waren wij ook vier weken later begonnen." De coach heeft het niet begrepen op de korte zomerstop. "Daar zijn we de rest dan wel voor, in al de rest lopen we in België achter."

Ik moet niet gaan zoeken om aan 18 spelers te geraken die er klaar voor zijn

"We beginnen vroeg en we eindigen laat, met erg veel wedstrijden. Maar we zijn er klaar voor. Ik moet niet gaan zoeken om aan 18 namen te komen voor mijn eerste selectie. Ik ga zelfs jongens te veel hebben die er ook klaar voor zijn", uit Vanhaezebrouck zich tevreden over zijn kern.

"AA Gent is klaar, maar dat mag je eigenlijk pas zeggen na de wedstrijd." Hij is op zijn hoede voor Westerlo. "Ze hebben in elke linie ervaring getankt. Van Hout in doel, Daems achterin, Hyland op het middenveld en De Ceulaer voorin. Ze zijn sterker als vorig jaar en wij konden er toen niet winnen."

Gent heeft een stapje voor op de concurrentie voor de titel, die nog op inkomende transfers wacht of spelers moet inpassen. "Ik denk niet dat er een nieuwkomer aan de aftrap zal komen tegen Westerlo. We kunnen voortborduren op vorig seizoen, met dezelfde jongens."

Geen nieuwkomer aan de aftrap

Hij beseft het belang van die openingswedstrijd: "Verliezen in Westerlo kan een heel moeilijke start betekenen voor ons. Daarna komt Racing Genk en moeten we naar Anderlecht. We onderschatten niemand en nemen iedereen au serieux."

Tot slot roept de Gentse coach de fans op om af te zakken naar Westerlo. "Het zijn Gentse feesten, maar dat heeft hen vorig jaar op Cercle ook niet tegengehouden. Ik ben hen daarna gaan danken voor hun moed en zelfopoffering, want die match was niet om aan te zien. Gelukkig hebben we dat nog kunnen goedmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties