Openingsmatch moet zorgen Hasi en fans temperen

Openingsmatch moet zorgen Hasi en fans temperen
Foto: © Photonews

Besnik Hasi schoof gisterenmiddag onrustig op zijn stoel, trok zijn jasje recht en zette zijn blik op oneindig toen voorzitter Roger Vanden Stock zijn ambities voor het volgende seizoen bekendmaakt. Titel, beker en waarom niet halve finale van de Europa League?

"We hebben wel nog spelers nodig", voegde Hasi er fijntjes aan toe. De Kosovaarse Albanees weet dat er na een seizoen zonder titel en slechts een derde plaats ongelooflijk naar Anderlecht gekeken zal worden. Maar zijn voorzitter beloofde hem wel de nodige versterkingen.

Waar Hasi zich het meest zorgen om maakt, is de aanval. Voor de verdediging zal hij wel een oplossing vinden, maar aanvallend liep het vorig seizoen al mank langs alle kanten. De goals vanuit soms onmogelijke hoeken van Mitrovic bedekten veel van de aanvallende mankementen.

Wie gaat de goals maken?

Ook nu maakt Hasi zich zorgen, want na het vertrek van 'Mitrogol' heeft hij geen enkele killer meer. En de kans dat de nieuwe spits de kwaliteiten gaat hebben van Mitrovic lijkt gering. Dus heeft Hasi zijn systeem aangepast: twee spitsen en Praet die heel kort daarbij aansluit.

Zo wil hij meer volk in de zestien krijgen. Als straks vanuit de eretribune blijkt dat paars-wit wel dominant voetbal kan brengen, maar amper een goal kan maken, zal vooral de druk in de dugout stijgen. 'Les excuses sont faites pour s'en servir', maar die Franse uitdrukking gaat niet op in het Astridpark.

Beperkt leedvermaak met Club

Een goeie start en iedereen gelooft er weer in. Waasland-Beveren met duidelijke cijfers kloppen en iedereen staat straks op de banken: "En er moeten nog jongens bijkomen, dat belooft." Anderlecht heeft die duidelijke overwinning nodig om de achterban stil te krijgen. 

Daar stijgt immers de nervositeit. Het leedvermaak om het verlies van Club gisteren bleef zelfs binnen de perken, aangezien de fans ook geen al te goed oog hebben in de kansen van hun eigen ploeg. Aan Besnik Hasi om creatief om te springen met het aanwezige materiaal. En zijn bestuur onder druk te blijven zetten.

Want Hasi is ongeduldig van natuur. Naar de buitenwereld laat hij misschien uitschijnen dat hij tevreden is met de gang van zaken. Maar geloof ons, als het straks misloopt, gaat Hasi beide vuisten op tafel laten vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties