Tielemans verklaart zijn wereldgoal: "Ik zag niemand om aan te spelen"

Tielemans verklaart zijn wereldgoal: "Ik zag niemand om aan te spelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans heeft een patent genomen op mooie afstandsschoten, maar dat tegen Waasland-Beveren heeft alvast een plaatsje gereserveerd in het jaaroverzicht 2015-2016. Weinig kruit tegen gewassen: "Maar we hadden het nooit zover mogen laten komen", beseft hij ook.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Anderlecht loves you more than you will know." Het liedje dat regelmatig door het Astridpark galmt als Youri Tielemans iets leuks gedaan heeft. Na vandaag zal die liefde enkel nog groter worden. Tielemans kon zijn 'moment de gloire' immers op geen beter moment kiezen.

"Toen de bal van mijn voet vertrok, had ik een goed gevoel, maar toen hij tegen de netten ging, was de ontlading enorm", lachte Tielemans zijn hagelwitte tanden bloot. "Hij ging lekker binnen hé", vroeg hij met een knipoog. 

Niemand die dacht dat Tielemans van die plaats ging uithalen. "Maar toen ik rond mij keek, zag ik niemand om aan te spelen", verklaart hij. "En er was ook geen tegenstander in de buurt en dus probeerde ik het maar. Ik raakte de bal half met de binnenkant, half met de bovenkant van de voet en dat was goed genoeg."

Ik krijg meer vrijheid

Tielemans vertelde het met de flair van een man die van plan is nog zulke goals te scoren. "Goh, ik voel me wel goed in het huidige systeem. Ik heb meer ruimte. De coach vroeg me om het zo simpel mogelijk te houden en dat lukte vrij goed. Ik kon mijn acties maken en het spel verdelen. Maar er is nog ruimte voor verbetering."

Kan je wel zeggen, want een topploeg mag na zo'n eerste helft nooit meer in de problemen komen. "Dat is waar. We hadden het vroeger moeten afmaken. We moeten die derde goal maken en nooit meer hoeven panikeren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties