Terreinman KV Kortrijk verzekert nu al: "Tegen Gent maaien we een nieuw patroon"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Terreinman KV Kortrijk verzekert nu al: "Tegen Gent maaien we een nieuw patroon"
Foto: © SC

Horizontale, verticale, schuine of gevlochten lijnen. De traditionele maaivormen bij KV Kortrijk maakten dit weekend plaats voor een futuristisch patroon. Geen eenmalig probeersel, als het van de terreinverzorger van de Kerels afhangt.

Door Diederik Geypen

Het ontwerp in het Guldensporenstadion kwam par hasard tot stand. "Mijn broer en ik wilden er iets moois van maken", legt terreinverzorger Francis Eggermont uit in gesprek met Voetbalkrant.com. "Tijdens het maaien groeide dit idee."

Het resultaat was een creatie die de goedkeuring kreeg binnen KVK. "We leveren goed werk, dus ze vertrouwen ons. Dat geeft de vrijheid om onze eigen gang te gaan en iets speciaals te doen."

Bij Europese en bekerduels zijn rechte lijnen verplicht

"De reglementering (die niet bestaat, nvdr.) in de Jupiler Pro League laat ons toe vrij te kiezen hoe we het veld klaarmaken. Enkel bij Europese of bekerduels ben je verplicht in rechte lijnen te maaien."

Hoewel de grensrechters het kunstwerkje vervloekten, heeft Eggermont richting de volgende competitiematch al een nieuwe schets klaar. "Voor de wedstrijd tegen Gent (zondag 23 augustus, nvdr.) proberen we weer iets anders."

"Tegen vrijdag zullen we het nieuwe ontwerp al eens uittesten, zodat de club haar mening kan geven. Er kruipt natuurlijk extra werk in. Normaal duurt een maaibeurt anderhalf uur. Nu mag je er op z'n minst een uur bijtellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties