Vanderhaeghe blikt terug: "Constant zei: 'Weet ge wa? We pakken ze alletwee'"

Vanderhaeghe blikt terug: "Constant zei: 'Weet ge wa? We pakken ze alletwee'"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe beleefde de mooiste jaren van zijn spelerscarrière bij Anderlecht. Dertig Champions League-matchen mocht hij onder andere nog spelen na zijn 29ste. Iets waar hij nooit van gedroomd had.

Johan Walckiers in Oostende

Het gezicht van Vanderhaeghe blinkt nog steeds vol trots als hij aan die periode terugdenkt. "Op mijn 29ste werd ik nog international en versierde ik een transfer naar Anderlecht. En ik ben er 6,5 jaar gebleven. Dat was een serieuze meerwaarde voor mijn carrière."

Constant wou Vanderhaeghe, Aimé wou Hasi

"Titels, 30 CL-matchen en een hele hoop mooie momenten... Anderlecht straalt klasse uit en daar kon ik mee van profiteren", beseft Vanderhaeghe, die met de huidige Anderlecht-trainer in de weegschaal lag. "(lacht) Ik weet het nog goed. Constant Vanden Stock wou Vanderhaeghe, Aimé Antheunis wou Hasi", herinnert hij zich.

"Ze kwamen er maar niet uit wie ze gingen pakken en op een gegeven moment moet de oude Vanden Stock rechtgestaan zijn op de vergadering en gezegd: 'Weet ge wat? We pakken ze alletwee!'. Vanaf dat moment waren we concurrenten, maar we zagen dat niet zo. Uiteindelijk zou ik zeggen dat we te weinig hebben samengespeeld."

Besnik stond soms hevig hoor

Vanderhaeghe en Hasi hadden immers dezelfde filosofie over voetbal. "We konden alletwee de boel eens wakker schudden hé", knipoogt hij. "Op training met een tackle of op het veld met een uitbrander. Ik was nog iets rustiger daarin, Besnik stond soms hevig hoor."

"Op het veld waren we allebei winnaars. We zagen het ook. We konden alletwee snel enkele richtlijnen meegeven aan onze ploegmaats. We waren toen al heel erg bezig met het spelletje", knikt de KVO-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties