Genk in de wolken met komst Bailey: "Hij kon elders veel meer verdienen"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Genk in de wolken met komst Bailey: "Hij kon elders veel meer verdienen"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Niets dan gelukkige gezichten bij de voorstelling van Leon Bailey. Hij koos Racing Genk boven onder meer Chelsea en dat is een hele dikke pluim voor de Genkse jeugdwerking. "Zo zie je maar dat in voetbal toch niet alles rond geld draait."

Robby Morren in Genk

"Ik ben heel blij dat we Leon Bailey kunnen voorstellen als speler van Genk", opent algemeen directeur Patrick Janssens. "We lagen met heel veel andere clubs in concurrentie. Leon was enkele jaren op onze academie en die ervaring, met onder meer Dimitri De Condé als coach, was heel belangrijk om hem naar Genk te halen."

Geen druk

"Leon is talentrijk, maar nog heel jong en dus moeten we de verwachtingen toch een beetje temperen. We moeten hem de kans geven om te ontwikkelen zonder te veel druk op zijn schouders te leggen."

Leon is destijds met tranen vertrokken

Technisch directeur De Condé noemde het een overwinning. "Deze transfer heeft veel energie gekost. Leon zei dat zijn hart in Genk ligt en dat maakt het voor mij bijzonder. Hij is destijds met tranen bij ons vertrokken en dat leefde in deze club."

"Dat hij nu bij ons getekend heeft, maakt ons allemaal heel gelukkig. De jeugdwerking heeft een grote impact gehad op Leon en zijn entourage en daarom koos hij voor ons. Dat is een groot compliment voor onze jeugdwerking."

Hij kon elders veel meer verdienen

"Dit is voor mezelf een overwinning omdat in voetbal toch niet altijd alles om geld draait. Leon had andere mogelijkheden waar hij veel meer geld kon verdienen, maar de passie en het hart voor het voetbal hebben gesproken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties