Reactie Cyriac geeft tactiek vrij: "De coach had gezegd dat we Kara moesten laten voetballen"

Cyriac geeft tactiek vrij: "De coach had gezegd dat we Kara moesten laten voetballen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uitgerekend hij... Gohi Bi Cyriac. Bij Anderlecht doorgestuurd omdat hij niet productief genoeg was. Bij Oostende binnengehaald als eerste spits omdat hij in het systeem past. En dan scoren tegen je ex-club in een match om de leidersplaats. Vieren deed de Ivoriaan niet... Uitwendig dan toch niet.

Johan Walckiers in Oostende

Als je laatste officiële goal al van 21 januari 2015 geleden is, in een bekermatch tegen Zulte Waregem, verwacht je wel iets uitbundigere taferelen dan wat Cyriac zondag liet zien na de belangrijke 2-1. "Kijk, ik ben niet tevreden over mijn passage bij Anderlecht. Iedereen weet dat", aldus de aanvaller.

"Het is echter een club die ik enorm respecteer en daarom juichte ik niet", zei de aanvaller, wiens laatste competitiegoal zelfs al van 16 juni van vorig jaar dateert. "Ik had al vroeger kunnen scoren, maar Proto haalde de bal uit mijn voeten. Ja, ik twijfelde. Ik wou direct trappen, maar bedacht me toen."

Ik twijfelde bij die kans met Proto

Opvallend was dat Cyriac vooral op Deschacht joeg als die in balbezit was. Kara werd met rust gelaten. We wisten deze week al dat Yves Vanderhaeghe dat plannetje in zijn hoofd had. In zijn tactische bespreking had hij immers al aangehaald dat de Senegalees niet de betrouwbaarste was in balbezit.

"De coach had gezegd dat hij veel risico's nam in balbezit en dat we hem moesten laten uitvoetballen", knikte Cyriac. "Of ik verrast was door het lage niveau van Anderlecht? Laten we zeggen dat ze veel meer kunnen."

Zijn goal ziet hij daarbij niet als grootste voldoening, ook niet de leidersplaats. "De belangrijkste conclusie is dat we Anderlecht problemen bezorgd hebben. Dat is wat we meenemen naar de volgende matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties