Peter Smeets, ex-begeleider van VdB, zag waar het fout liep

Peter Smeets, ex-begeleider van VdB, zag waar het fout liep
Foto: © Photonews

De wrevel bij Anderlecht is zowel gericht op Anthony Vanden Borre als op de boodschappers. Ook Peter Smeets, de man die Vanden Borre begeleidde op zijn weg terug naar de top, veroordeelt alles wat er de voorbije dagen gebeurd is.

Smeets is de man die met Vanden Borre ging aankloppen bij Herman Van Holsbeeck toen de verdediger op zijn dieptepunt zat. Een hoopje miserie bracht hij samen met Anderlecht terug naar de top. Maar het interview dat hij gaf, zou wel eens de doodsteek kunnen betekenen voor de carrière van de rechtsachter.

Er is misbruik van hem gemaakt

"Iedereen die Anthony goed kent, weet dat hij die zwakke momenten heeft. Daar is nu misbruik van gemaakt, vind ik", aldus Smeets. "De journalist is bevriend met Anthony, hij had hem op dat moment in bescherming moeten nemen", ventileert Smeets zijn mening.

"Wat de man op de straat nu niet gaat begrijpen, is waarom Anthony dat deed. Topsport is niet simpel, dat weet iedereen die het beoefend heeft. En Anthony staat niet altijd even sterk in zijn schoenen. Maar goed, Anthony is in de fout gegaan! Laten we daar duidelijk over zijn."

"Hij mag niet vergeten dat de club alles in het werk heeft gesteld om hem te steunen. Iedereen binnen Anderlecht heeft gedaan wat hij kon", bevestigt Smeets de woorden van Herman Van Holsbeeck.

De volgende stap kwam maar niet

Smeets weet ook waar het verkeerd is gelopen. "Ik ben nog steeds fier dat ik hem mee begeleid heb naar het WK. Ik weet hoe diep hij heeft gezeten. Maar zijn blessure die hij daar opliep, is het kantelmoment geweest. Hij was aan het wachten op de volgende stap en die kwam er maar niet."

Smeets werkt ook al een tijdje niet meer met Vanden Borre. "Ik hoef hem niet te verdedigen. Na het WK heeft hij me gezegd dat hij het alleen wou proberen. Spijtig genoeg is dat mislukt. Maar het blijft een persoon waar ik mee inzit. Ik wil hem ook nu nog die steun geven." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties